Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023
trikaladay.gr / Άρθρα / Πώς να αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο την ακμή κατά την εγκυμοσύνη

Πώς να αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο την ακμή κατά την εγκυμοσύνη

Περίπου το 50% των γυναικών εμφανίζουν ακμή την περίοδο της εγκυμοσύνης τους. Εκείνες που είχαν ήδη ακμή στο παρελθόν είναι πιθανό να εμφανίσουν ακόμα πιο έντονα συμπτώματα. Τα αίτια που προκαλούν την ακμή εγκυμοσύνης ποικίλουν, το πιο σύνηθες ωστόσο είναι οι ορμονικές αλλαγές. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ακμή της εγκυμοσύνης και φυσικά.

Αίτια ακμής εγκυμοσύνης
H βασική αιτία για την ακμή κύησης είναι οι ορμονικές αλλαγές. Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση των ανδρογόνων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οδηγεί σε ανάπτυξη των κυττάρων που παράγουν σμήγμα με αποτέλεσμα να έχουμε υπερπαραγωγή σμήγματος, η οποία οδηγεί σε απόφραξη των πόρων, φλεγμονές και ανάπτυξη βακτηρίων.

Μία ακόμα αιτία είναι οι αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, η κατακράτηση υγρών μπορεί να επιδεινώσει την ακμή δεδομένου ότι από το σώμα απελευθερώνονται λιγότερες τοξίνες.

Τέλος, ένας ακόμα λόγος είναι οι λιγούρες της εγκυμοσύνης που μπορεί να οδηγήσουν σε συχνή κατανάλωση junk food.

 

Πώς να αντιμετωπίσετε την ακμή φυσικά

Μηλόξυδο

Αραιώστε το μηλόξυδο σε λίγο νερό και με μία μπατονέτα ή ένα κομμάτι βαμβάκι εφαρμόστε τοπικά. Το μηλόξυδο θα βοηθήσει στη μείωση της λιπαρότητας του δέρματος. Εάν παρατηρήστε ότι η επιδερμίδα σας γίνεται πιο ξηρή μετά, αποφύγετε την επανάληψη της χρήσης,

Μαγειρική σόδα

Μαγειρική σόδα είναι γνωστή για τη χρήση της και στην ακμή, καθώς θεωρείται ότι έχει αντιφλεγμονώδεις και απολεπιστικές ιδιότητες.

Εσπεριδοειδή

Τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και γενικά όλα τα εσπεριδοειδή έχουν αλφα-υδροξυοξέα (AHAs) όπως το κιτρικό οξύ (CA)/Οι στυπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του κιτρικού οξέος βοηθούν στην απόφραξη των πόρων και την αποβολή των νεκρών κυττάρων. Μπορείτε να εφαρμόσετε χυμό λεμονιού ή λάιμ απευθείας στα σπυράκια.

Μέλι

Οι αντιφελγμονώδεις ιδιότητες και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του μελιού μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ακμής.

Βρόμη

Αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες έχει και η βρόμη την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε πολλές συνταγές για σπιτικές μάσκες και καλλυντικά.

Αγγούρι

Το αγγούρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό το οποίο είναι απαραίτητο για την απαραίτητη ενυδάτωση της επιδερμίδας. Το αγγούρι έχει επίσης στυπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην αντιμετώπιση της ακμής.

 

spirossoulis.com

Δες επίσης

Στεγνώστε τα ρούχα σας σε 5 λεπτά χωρίς στεγνωτήριο με μια έξυπνη μέθοδο

Πείτε «αντίο» στα βρεγμένα ρούχα που συγκεντρώνουν μούχλα με ένα απλό κόλπο 5 λεπτών. Πρόκειται για ...