Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / 6 Πράγματα που καθαρίζετε υπερβολικά πολύ!

6 Πράγματα που καθαρίζετε υπερβολικά πολύ!

Είτε το πιστεύετε είτε όχι είναι όντως πιθανό να καθαρίζετε πολύ πιο συχνά από ότι πρέπει κάποια αντικείμενα.

Το υπερβολικό ή υπερβολικά συχνό καθάρισμα είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας για εσάς ενώ μερικές φορές μπορεί και να καταστρέψει τα αντικείμενα σας.

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά τα αντικείμενα.

Ξύλινα έπιπλα Ποιος να φανταζόταν ότι όταν καθαρίζετε πολύ συχνά τα ξύλινα έπιπλά σας στην ουσία τα βρωμίζετε ακόμα περισσότερο; Τα «ειδικά» σπρέι που κυκλοφορούν στην αγορά μπορεί να κάνουν τις ξύλινες επιφάνειές σας να προσελκύουν περισσότερη σκόνη και βρωμιά όταν χρησιμοποιούνται πάνω από 1-2 φορές τον μήνα.

Πιάτα Μην το παρακάνετε με το πλύσιμο των πιάτων σας. Είτε τα βουτάτε μέσα σε νερό για να μουλιάσουν είτε τα πλένετε πρόχειρα μετά το φαγητό για να τα πλύνετε ξανά όταν έρθει η ώρα τους το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Σιδερένια τηγάνια Μην πλένετε τα τηγάνια που είναι από σίδερο με νερό και σαπούνι. Δεν θα καθαρίσουν καλύτερα από ότι θα καθαρίσουν με αλάτι και νερό. Δοκιμάστε να το κάνετε έτσι από εδώ και πέρα.

Τζιν παντελόνια Τα τζίν παντελόνια δεν θέλουν συχνό πλύσιμο. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να τα απολυμαίνετε είναι να τα βάζετε που και που στην κατάψυξη μέσα σε ένα σακουλάκι.

Τα μαλλιά σας Γνωρίζατε ότι μέχρι το τέλος του 1800 οι περισσότεροι άνθρωποι έλουζαν τα μαλλιά τους μια φορά το μήνα; Το πολύ συχνό πλύσιμο των μαλλιών απομακρύνει από αυτά τα φυσικά έλαια τα οποία είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν στα μαλλιά σας. Μια λύση είναι να πλένετε τα μαλλιά σας μόνο με νερό και με σαμπουάν μια φορά την εβδομάδα.

Τα χαλιά σας Καθαρίζετε τοπικά τα χαλιά σας όταν λερώνονται και μην τα πλένετε συχνά ολόκληρα.

 

spirossoulis.com

Δες επίσης

Το νέο Διοικητήριο και το ταμείο Ανάκαμψης: Το θέλουμε ή ΔΕΝ το θέλουμε;

Διαβάζουμε και ακούμε ότι η χώρα μας κινδυνεύει να απωλέσει σημαντικά κονδύλια, από τη ΜΗ ...