Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Πορίσματα Επιθεωρητών Υγείας κατά νοσοκομείων της Θεσσαλίας

Πορίσματα Επιθεωρητών Υγείας κατά νοσοκομείων της Θεσσαλίας

Ενδεικτικό κατάλογο 23 υποθέσεων, σε σύνολο 350, για τις οποίες το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) έχει στείλει αντίστοιχα πορίσματα στις αρμόδιες εισαγγελίες, από το 2009 έως το 2015, χωρίς μέχρι σήμερα να γνωρίζει το υπουργείο αν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, παρέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα, κατά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη.

Μεταξύ αυτών των υποθέσεων είναι και το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας στις 29 Μαρτίου 2013, αφορά την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, το Γενικό Νοσοκομείο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και αναφέρεται σε έλεγχο σχετικά με τις συμβάσεις παροχής υπηρεσιών μεταφοράς και επεξεργασίας επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων.

Ανάμεσα επίσης σε αυτές τις 23 υποθέσεις είναι και το πόρισμα που το ΣΕΥΠ διαβίβασε στις 14 Ιουνίου 2010 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καρδίτσας, αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και αναφέρεται σε έλεγχο σχετικά με τη διενέργεια διαγωνισμού προμήθειας μαγνητικού τομογράφου, προϋπολογισμού 1.379.310 ευρώ. Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη κατάθεση έγινε στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, κατόπιν δηλώσεων του αναπληρωτή υπουργού, σχετικές με τη Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, ο Παύλος Πολάκης είχε αναφέρει σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά – έχει δεσμεύσεις ή – για να το πω λιγότερο κομψά – είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος». Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις που προκάλεσαν στο δικαστικό σώμα οι δηλώσεις του, επανέλαβε στον αντεισαγγελέα την αναγνώρισή του προς κάθε λειτουργό της Δικαιοσύνης, ο οποίος «με εντιμότητα και ευσυνειδησία ασκεί τα καθήκοντά του, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες».

Επισήμανε όμως ότι «η τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης δεν είναι δυνατόν να οφείλεται πάντα στον μεγάλο όγκο υποθέσεων και στην έλλειψη προσωπικού, η οποία παρ’ όλα αυτά μπορεί να αντιμετωπιστεί με την είσοδο «νέου αίματος» στον χώρο της Δικαιοσύνης, όπως είχε υποστηρίξει και στις αρχικές του δηλώσεις».

Πηγή: εφημερίδα Eλευθερία

Δες επίσης

Σοκ στη Θεσσαλία: Απειλούσε με καραμπίνα την σύζυγο και το παιδί του – «Αν μιλήσεις θα σε σκοτώσω»

Τον τρόμο έζησε μια γυναίκα μαζί με το μικρό παιδί της στο χωριό Ριζόμυλος, στην Θεσσαλία, ...

Αφήστε μια απάντηση