Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ.

Εδώ και μερικά χρόνια το πολιτικό σκηνικό της χώρας ήταν λίγο-πολύ προβλέψιμο. Επικρατούσε ο δικομματικός σχηματισμός, που κατέστρεψε την πατρίδα, και μπορούσαμε να δούμε πότε τέλειωνε η κλεψύδρα μιας κυβέρνησης και πότε θα άρχιζε η νέα διακυβέρνηση και με ποιόν Πρωθυπουργό. Αυτό το μοντέλο πολιτικής αποδείχθηκε αντιπαραγωγικό και μοιραίο για την πολιτική, οικονομική και εθνική μας ιστορία.
Τότε μπορούσαμε και στεκόμασταν στα … πόδια μας, γιατί η πραγματική οικονομία ήταν σε σωστή πορεία, γιατί ο πρωτογενής τομέας παραγωγής ήταν ικανοποιητικός και γιατί δεν υπήρχε η υπερκατανάλωση. Έβγαινες στα χωριά και τα χωράφια ήταν σπαρμένα με κάθε είδος γεωργικά προϊόντα. Τέτοια δε εποχή η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη από την μυρωδιά των αλωνισμένων σιταριών. Γενικά ο κόσμος φρόντιζε την παραγωγή στα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Σήμερα ο τόπος ρήμαξε, τα χωράφια έμειναν άσπαρτα και τα χωριά μας ερήμωσαν. Η παραγωγική δομή είναι ανύπαρκτη και η εξάρτηση μας από τις εισαγωγές προϊόντων είναι μεγάλη. Σε τίποτε δεν είμαστε αυτάρκεις.
Αυτή η κατάσταση μας αναγκάζει να κάνουμε νέες συμμαχίες, να μπαίνουμε μέσα σε μεγάλες κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές ενώσεις, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, και χάσαμε έτσι πολλά πράγματα, που έχουν σχέση με την αξιοπρέπειά μας, την ανεξαρτησία μας και την εθνική μας υπερηφάνεια. Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε δική μας οικονομική γραμμή και φυσικά δεν επιτρέπεται να ρθουμε σε ρήξη με τους εταίρους. Η επιστροφή στη δραχμή είναι ό,τι χειρότερο και η παραμονή μας στην Ευρώπη και το Ευρώ είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Η Συγκυβέρνηση πρέπει να απομονώσει όλους αυτούς που σπέρνουν φόβο και αγωνία στην κοινωνία μας με την Δραχμολαγνεία.
Αυτή η δυσάρεστη κατάσταση δημιούργησε και νέα και πρωτοφανή πολιτικά δεδομένα . βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν τα νομοσχέδια του Τσίπρα – Καμμένου, ενώ κρατούν τις βουλευτικές τους έδρες και η Αντιπολίτευση στηρίζει τις κυβερητικές επιλογές. Όλα δείχνουν πως τον Αύγουστο θα χουμε … πολιτικό … καύσωνα, γιατί πρέπει να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό πεδίο. Ο Πρωθυπουργός είναι ενισχυμένος και η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει την στήριξη των πολιτών. Έτσι όλα είναι … αναμενόμενα.
Η Αντιπολίτευση δεν θέλει εκλογές, γιατί θα τις χάσει πανηγυρικά, αλλά και η κυβέρνηση Ειδικού Σκοπού έχει απορριφθεί από τους Τσίπρα – Καμμένο, γιατί δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας, αλλά φέρνει το παλαιό και σάπιο πολιτικό κατεστημένο στην εξουσία από την … πίσω πόρτα. Η κυβέρνηση οχυρώνεται με την συμφωνία της 12ης Ιουλίου και οι πρωτοβουλίες, που θα αναλάβει θα ναι σύμφωνες με την Λαϊκή Εντολή και για το καλό της πατρίδας. Μετά την οριστική υπογραφή της Συμφωνίας πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες με εξωμνημονιακή ατζέντα, με σκοπό την καταπολέμηση της Διαφθοράς και της Διαπλοκή. Το συνέδριο του Σεπτεμβρίου θα λύσει οριστικά τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ και θα λύσε και τα … χέρια της Συγκυβέρνησης, για μεγάλη πολιτική Αλλαγή.
Πρωτόγνωρα πράγματα γίνονται στην πατρίδα μας…!

Δες επίσης

Ο Πατέρας και ο ρόλος της συμβολικής «Πατροκτονίας»

Blog “ΙΔΕΟπολις” Ηλία Γιαννακόπουλου Φ ι λ ο λ ό γ ο υ Ο Πατέρας ...

Αφήστε μια απάντηση