Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Ποιο φυτό είναι ιδανικό για το υπνοδωμάτιο

Ποιο φυτό είναι ιδανικό για το υπνοδωμάτιο

H διακόσμηση με φυτά είναι ιδανική για όλο το σπίτι, ακόμα και για το υπνοδωμάτιο. Ο μύθος ότι μας στερούν το οξυγόνο όσο κοιμόμαστε δεν ισχύει και αυτό γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς οι ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπονται από μια γλάστρα δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετές για να προκαλέσουν βλάβη στον οργανισμό.

Αντιθέτως υπάρχει ένα φυτό το οποίο θεωρείται η νούμερο ένα επιλογή γι’ αυτόν τον χώρο.

Σύμφωνα με έρευνα της NASA το φυτό Σανσεβιέρια (Snake Plant) είναι το πιο κατάλληλο φυτό για να κοιμάστε κοντά του το βράδυ. Όχι μόνο δεν θα σας βλάψει αλλά θα καθαρίζει τον αέρα του υπνοδωματίου σας όσο εσείς θα ξεκουράζεστε. Οπότε γιατί να μην χρησιμοποιήσετε 2-3 γλάστρες με αυτό το φυτό για ένα φυσικό και αποτελεσματικό φίλτρο αέρα μέσα στο σπίτι σας;

Αντίθετα με τα περισσότερα φυτά η Σανσεβιερία μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.Επιπλέον η Σανσεβιέρια είναι ένα μη απαιτητικό φυτό που μπορεί να αναπτυχθεί και υπό το φως του ήλιου αλλά και σε πιο σκιερά μέρη. Δεν θέλει πολύ πότισμα τους καλοκαιρινούς μήνες γιατί δεν του αρέσει το πολύ νερό ενώ το χειμώνα μπορείτε να το ποτίζετε μόνο μια φορά το μήνα.

Να και κάτι που σίγουρα δεν γνωρίζετε: Η Σανσεβιέρια είναι το δημοφιλέστερο φυτό της πεθεράς. Στις ΗΠΑ, μάλιστα, κατά την εθνική γιορτή της πεθεράς γίνεται ανάρπαστη καθώς λένε πως τα φύλλα του φυτού μοιάζουν με τη γλώσσα της, είναι δηλαδή μεγάλα και αιχμηρά.

spirossoulis.com

Δες επίσης

20 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας

Δεν έχουν καν συμπληρωθεί 10 χρόνια από τότε που καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, το ...