Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Ποινική δίωξη σε βάρος του Κ. Αγοραστού για το “μπάζωμα” στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών

Ποινική δίωξη σε βάρος του Κ. Αγοραστού για το “μπάζωμα” στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών

Δίωξη σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλία, Κώστα Αγοραστού, άσκησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας. Κατηγορείται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη θα βρεθεί ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός καθώς σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το “μπάζωμα” του σημείου, όπου έλαβε χώρα το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Ελευθερία”, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας άσκησε χθες, Δευτέρα (05/02) δίωξη σε βάρος του κ. Αγοραστού για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, αδίκημα το οποίο αρνείται κατηγορηματικά ο πρώην Περιφερειάρχης, όπως με ένταση σημειώνει στο υπόμνημά του, ειδικά ως προς το επίδικο σκέλος της “αλλοίωσης” του χώρου της σιδηροδρομικής τραγωδίας, υπογραμμίζοντας πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε υποστηρικτικό και όχι αποφασιστικό ρόλο στις εργασίες που ακολούθησαν στον τόπο της τραγωδίας, μετά και την περαίωση της έρευνας από τις Αρχές για τον εντοπισμό θυμάτων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι συγκοινωνίες.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Αγοραστός παραπέμπεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας έπειτα από μήνυση που είχαν καταθέσει, τον Αύγουστο του 2023, συνολικά 19 γονείς και συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, κατά παντός υπευθύνου, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στην “απόφαση αγνώστων” να “αλλοιώσουν” τον τόπο του δυστυχήματος με αφορμή τις εργασίες που έγιναν στα Τέμπη, όταν αποφασίστηκε πως είχαν περατωθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό επιβαινόντων.

 

 

 

 

 

news247.gr

Δες επίσης

Προγράμματα πρόληψης στα σχολεία από την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Πόσα μπορούν να μάθουν οι μαθητές στη μαγική «χώρα των μικροβίων»; Πάρα πολλά, γιατί παρακάπτοντας ...