Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022
trikaladay.gr / Κόσμος / Ποια γερμανική εταιρεία πτώχευσε – To «πολύτιμο» προϊόν που κατασκεύαζε

Ποια γερμανική εταιρεία πτώχευσε – To «πολύτιμο» προϊόν που κατασκεύαζε

Παύση δραστηριοτήτων ανακοίνωσε η γερμανική BIA Forst, η εταιρεία που κατασκεύαζε μεταξύ άλλων το διάσημο αστέρι της Mercedes-Benz.

Η ενεργειακή κρίση, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα γνωστά προβλήματα στην παραγωγή που αντιμετωπίζει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, έχουν οδηγήσει πολλές «περιφερειακές» εταιρείες του κλάδου σε οικονομικές δυσκολίες, ενώ κάποιες από αυτές έχουν οδηγηθεί ήδη σε κλείσιμο.

Οι παραπάνω λόγοι είναι και εκείνοι που η κατασκευάστρια επιχρωμιωμένων εξαρτημάτων και πλαστικών μερών για αμαξώματα και καμπίνες αυτοκινήτων BIA Forst κλείνει το εργοστάσιό της που βρίσκεται στη γερμανική πόλη Bruchsal κοντά στην Καρλσρούη. Η εν λόγω εταιρεία κατασκεύαζε μεταξύ άλλων και το διάσημο αστέρι της Mercedes-Benz.

Την παραγωγή της εταιρείας θα αναλάβουν άλλες θυγατρικές του ομίλου BIA, ενώ άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με τους 154 υπαλλήλους της που χάνουν τη δουλειά τους.

«Ενόψει των πωλήσεων που κινούνται πτωτικά τα τελευταία δύο χρόνια και των μεγάλων οικονομικών απωλειών σε σύντομο χρονικό διάστημα, δυστυχώς δεν βλέπουμε κάποια πιθανότητα να συνεχίσει η εταιρεία τις δραστηριότητές της μακροπρόθεσμα.», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή του ο διευθυντής της εταιρείας και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Jorg Puttbach, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση «επώδυνη».

Για αυτή την εξέλιξη η Mercedes από την μεριά της ανακοίνωσε ότι δεν περιμένει να υπάρξουν προβλήματα με την αλυσίδα εφοδιασμού της αφού έχει ήδη προνοήσει συνάπτοντας έγκαιρα συνεργασίες και με άλλους προμηθευτές. Να σημειωθεί ότι η BIA Forst κατασκεύαζε εξαρτήματα και μέρη και για άλλους προμηθευτές μεγάλων Γερμανών κατασκευαστών, μεταξύ των οποίων οι Audi και BMW.

Το αστέρι της Mercedes είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα σήματα στον κόσμο των τεσσάρων τροχών και ένα από τα πιο πολύτιμα εμπορικά σήματα. Ως σχέδιο η κατοχύρωσή του από την γερμανική εταιρεία έγινε το 1909 και ένα μόλις χρόνο αργότερα, το 1910 έκανε την εμφάνισή του στη μάσκα των γερμανικών αυτοκινήτων.

Από τότε, το αστέρι έχει σταθερή παρουσία στα μοντέλα της Mercedes, με την έκδοσή του, που στέκεται περήφανα πάνω στα καπό των μοντέλων της γερμανικής εταιρείας, να περιορίζεται όλο και περισσότερο στη γκάμα των Γερμανών. Πλέον τα μοντέλα που το φέρουν είναι οι E-Class και S-Class, οι εκδόσεις Maybach και η GLS.

 

CAR & MOTOR

 

Δες επίσης

Σάλος στην Ιταλία: Μπόνους 5.500 ευρώ στους βουλευτές για να αγοράσουν… υπολογιστές

Περισσότερα από 5.000 ευρώ θα λάβουν οι βουλευτές στην Ιταλία για να αγοράσουν υπολογιστές. Συγκεκριμένα, με ...