Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / «Ποδηλατικές βαρκάδες» και στους Γόμφους

«Ποδηλατικές βαρκάδες» και στους Γόμφους

“Ποδηλατικές” βαρκάδες ξεκίνησαν & στους Γόμφους, στη φυσική λιμνούλα, που βρίσκεται στο εξωκλήσι της Αγ. Παρασκευής.
Ορισμένοι λάτρεις της φύσης & του “υδρόβιου” ποδηλάτου, έβαλαν σε “κυκλοφορία” δύο εξ αυτών, μιμούμενοι ανάλογες περιπτώσεις σε Μ. Κεφαλόβρυσο & Ληθαίο. Ένα μικρό θέμα που προκύπτει κατά των πλου, είναι η φυσική υδρόβια βλάστηση της λιμνούλας, κάτι που ξεπερνιέται όμως με το άψογο μανουβράρισμα των εκάστοτε κυβερνητών.
Το να εκλείψει άλλωστε εντελώς η φυσική βλάστηση, θα ήταν κάτι εντελώς άστοχο, αφού κάτι τέτοιο θα χαλούσε & την άγρια ομορφιά & εικόνα του τοπίου.
Επίσης μαθαίνουμε ότι στην εν λόγω λιμνούλα έχει αφεθεί & γόνος καραβίδας, αλλά & ορισμένων άλλων ειδών ψαριού, που μπορούν να ζήσουν & να αναπαραχθούν σε ένα τέτοιο περιβάλλον, δίνοντας ξανά “ζωή” στη λίμνη της Αγ. Παρασκευής, που η εξαντλητική άντληση, για τεχνητή άρδευση, των τελευταίων ετών, παρολίγον να την εξαφανίσει.
Χάρη στην προσεκτική παρέμβαση όμως ορισμένων, η λίμνη της Αγ. Παρασκευής, ξαναπαίρνει στην περιοχή την θέση που της αναλογεί, ζωντανεύοντας στην πλειοψηφία των Γομφαίων πολλές καλές παλιές αναμνήσεις.
Να σημειώσουμε ότι παλιά, λειτουργούσε εκεί & “Μαντάνι”, το οποίο εξυπηρετούσε τις ανάγκες, όχι μόνο των ντόπιων, αλλά & κατοίκων των όμορων χωριών.

Πηγή: PyliNews.gr

Δες επίσης

«Η Ελλάδα πρωτοπορεί στον πυρήνα της Ευρώπης» τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στο Συνέδριο του Economist παρουσία του Ολάντ

Στην Ελλάδα που πρωτοπορεί στον πυρήνα της Ευρώπης αναφέρθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στο Συνέδριο των ...

Αφήστε μια απάντηση