Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2026
trikaladay.gr / Lifestyle / Πέθανε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου
H KHÄÅÉÁ ÔÏÕ ÇÈÏÐÏÉÏÕ ÓÔÁÕÑÏÕ ÎÅÍÉÄÇ ÓÔÏ ÍÅÊÑÏÔÁÖÅÉÏ ÆÙÃÑÁÖÏÕ.ÓÔÇ ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ Ç ÄÅÓÐÏÉÍÁ ÓÔÕËÉÁÍÏÐÏÕËÏÕ (ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ ÊÙÓÔÁÓ/EUROKINISSI)

Πέθανε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Πέθανε, σε ηλικία 91 ετών, η σπουδαία ηθοποιός, Δέσποινα Στυλιανοπούλου.

Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, απ’ την οποία και αποφοίτησε το 1959. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1960, στην ταινία Ξένος της νύχτας και έκτοτε καθιερώθηκε σε ρόλους κωμικούς.

Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν της επαρχιώτισσας οικιακής βοηθού που έκανε γλωσσικά λάθη. Επίσης έπαιζε τη λαϊκή κοπέλα σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 1967 θεωρήθηκε από πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους ως «έτος Στυλιανοπούλου» επειδή η ίδια είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στη χρονιά.

Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά. Έχει εκδοθεί η αυτοβιογραφία της με τον τίτλο Ηθοποιός αμέσου δράσεως από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

 

Πηγή: ertnews.gr

Δες επίσης

Τέρης Χρυσός: Θέλω όταν πεθάνω στον τάφο μου να γράψουν «Ο αδικημένος» – Τι είπε για τραγουδιστή που έκανε ότι δεν τον ήξερε

«Αισθάνομαι πολύ αδικημένος, γιατί έχω προσφέρει τόσο πολλά στο ελληνικό τραγούδι και δεν βρέθηκαν άνθρωποι ...