Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Παίρνουν τα αποθεματικά του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων

Παίρνουν τα αποθεματικά του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων

Μια σημαντική εξέλιξη που έχει σχέση με την εύρυθμη λειτουργία του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων που βρίσκεται στον Μεγάλο Κεφαλόβρυσο, γνωστοποιήθηκε σήμερα στη διάρκεια συνάντησης του προέδρου Ν. Ευθυμιάδη και μελών του Δ.Σ με τον δήμαρχο Τρικάλων, Δημ. Παπαστεργίου.
Το γνωστό σε όλους μας ως Θεραπευτήριο έχει μετονομαστεί σε Παράρτημα Τρικάλων ΑμεΑ και υπάγεται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, γεγονός που σημαίνει ότι χάνει την αυτονομία του και παράλληλα και τα αποθεματικά του που ανέρχονται σε 2,5εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρεται και σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου «Κοινή προσπάθεια και στήριξη για το μείζον θέμα του τέως Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων, από τον Δήμαρχο Τρικκαίων. Συγκεκριμένες ενέργειες, όπως κοινοποίηση και δημοσιοποίηση του προβλήματος, συντονισμός των τοπικών φορέων και κάθοδος στην Αθήνα.
Ποιο, όμως, είναι το πρόβλημα; Το Παράρτημα Τρικάλων ΑμεΑ, όπως λέγεται πλέον το Χρονίων παθήσεων, έχει χάσει την αυτονομία του, έχει υπαχθεί στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αυτό σημαίνει ότι το σημαντικό οικονομικό απόθεμα, της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ, παρότι μειωμένο συνεπεία του PSI, ήταν αρκετό, ώστε να μπορεί να προσφέρει πλήθος υπηρεσιών στους τρικαλινούς/νές πάσχοντες/σες. Όμως, πλέον, τα χρήματα αυτά οδεύουν σε κοινό ταμείο, με αποτέλεσμα τη μη ουσιαστική διαχείριση της λειτουργίας του Ιδρύματος στο Κεφαλόβρυσο. Αυτά τόνισε σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος κ. Ν. Ευθυμιάδης και τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Θεραπευτηρίου Χρονίων παθήσεων Τρικάλων, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων και μάλιστα κατά την παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Ο κ. Παπαστεργίου, γνώστης του προβλήματος, εκτός από τη συμπαράσταση στο ζήτημα της έγερσης διαδικασιών ανεξαρτητοποίησης της σημαντικής αυτής δομής, έθεσε και τα διαδικαστικά. Δηλαδή, τον τρόπο με τον οποίον το όλο θέμα θα δημοσιοποιηθεί και πώς θα ακολουθηθεί μια κοινή πορεία, προκειμένου, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχης και άλλοι φορείς, να στηρίξουν αυτό το αίτημα».

Δες επίσης

Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών

ΣΥΝ.ΕΡΓ.ΑΣΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ...

Αφήστε μια απάντηση