Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 800 γρ. πατάτες
- 50 γρ. γάλα (1/4 της κούπας)
- 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα
- 5 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- Ρίγανη
Για το πανάρισμα
- Αλεύρι γ.ο.χ
- 2 μέτρια αυγά
- Φρυγανιά
Για το τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε κορν φλάουρ, πάπρικα, αλάτι, λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε ξανά.
- Πιέζουμε τη μοτσαρέλα και σχηματίζουμε μικρές μπάλες των 5 γρ.
- Μετραμε 25 γρ. πατάτα, την πατάμε με την παλάμη μας και τοποθετούμε στο κέντρο το μπαλάκι από τη μοτσαρέλα.
- Κλείνουμε καλά και πλάθουμε σε ομοιόμορφα μπαλάκια.
- Βουτάμε τα μπαλάκια πρώτα σε αλεύρι, στη συνέχεια σε αυγό και τέλος σε φρυγανιά.
- Τηγανίζουμε σε μπόλικο ηλιέλαιο μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Τηγανίζουμε με προσοχή για να μην σκάσουν.
- Σερβίρουμε με τη συνοδευτική σάλτσα ή συνοδευτικό της επιλογής μας και απολαμβάνουμε τις πιο νόστιμες πατατοκροκέτες!