Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023
trikaladay.gr / Ελλάδα / ΠΑΣΟΚ: Νέα αναβολή για την ανακοίνωση των υποψήφιων βουλευτών -Από Ιανουάριο, μετά την απογραφή

ΠΑΣΟΚ: Νέα αναβολή για την ανακοίνωση των υποψήφιων βουλευτών -Από Ιανουάριο, μετά την απογραφή

Νέα αναβολή παίρνει η ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για την ακρίβεια ενός μεγάλου μέρους τους.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει η παρουσίαση στην Κεντρική Επιτροπή που επρόκειτο να συγκληθεί στις 20 Νοεμβρίου. Ωστόσο, με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη αναβλήθηκε η συνεδρίαση.

Ποιοι αναλαμβάνουν τους τομείς του ΠΑΣΟΚ: Γερουλάνος, Λάσπα και Αρναούτογλου σε θέσεις [όλα τα ονόματα] Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι η Κεντρική Επιτροπή που αναβλήθηκε – κατ’ άλλους λόγω πληροφοριών περί επίσπευσης των εκλογών, κατ’ άλλους επειδή απλώς δεν ήταν έτοιμα τα ψηφοδέλτια – ορίστηκε για τις 10-11 Δεκεμβρίου. Εκεί επρόκειτο να παρουσιαστεί και ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοδελτίων και ο Νίκος Ανδρουλάκης να κάνει το εναρκτήριο σάλπισμα για τις εκλογές. Τελικώς, η Κεντρική Επιτροπή θα γίνει κανονικά, μόνο που δεν θα παρουσιαστούν τα ψηφοδέλτια, αλλά το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ενόψει εκλογών.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, τα ψηφοδέλτια είναι έτοιμα, ωστόσο η αναβολή σχετίζεται με την αναμονή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή του πληθυσμού. Και τούτο, καθώς θα επηραστούν (αν και όχι πολλές, περίπου 8-10 περιφέρειες κατά την εκτίμηση κυβερνητικών στελεχών). Για παράδειγμα αν μια περιφέρεια χάσει μία έδρα τότε πρέπει να μειωθούν και οι υποψήφιοι.

Έτσι, η ανακοίνωση των υποψηφίων θα γίνει από τη νέα χρονιά – πιθανότατα εντός του Ιανουαρίου, αφού εκδοθεί και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα με την κατανομή των εδρών

iefimerida.gr

Δες επίσης

Αμαλιάδα: «Καμπάνα» 250.000 ευρώ σε ηλικιωμένο που εγκατέλειψε κουτάβια σε δάσος

Πρόστιμο σχεδόν 250.000 ευρώ επιβλήθηκε σε έναν 72χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι εγκατέλειψε κουτάβια, 25-20 ...