Έντονη αναστάτωση προκάλεσε στην Τουρκία η εικόνα που προβλήθηκε στις εξέδρες της «Stark Arena» κατά τη διάρκεια του αγώνα Παρτίζαν – Φενερμπαχτσέ για την 12η αγωνιστική της Euroleague, με την τουρκική ομάδα να προχωρά άμεσα σε καταγγελία προς τη διοργάνωση.
Το κορεό που αναρτήθηκε από τους Σέρβους οπαδούς παρουσίαζε τον θάνατο του σουλτάνου Μουράτ Α’ από τον Σέρβο ιππότη Μίλος Όμπιλιτς στη μάχη του Κοσσυφοπεδίου το 1389, στοιχείο που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο από πλευράς Φενέρ, όσο και από την τουρκική κοινή γνώμη.
Η διοίκηση της τουρκικής ομάδας αντέδρασε δημόσια, με τον Τσεμ Τσιριτσί να εκφράζει την οργή και την ενόχληση για το πανό, αφήνοντας αιχμές κατά των υπευθύνων της διοργάνωσης και στέλνοντας μήνυμα για το παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη: «Αυτό το κορεό υπήρχε ήδη όταν προπονούμασταν στο γήπεδο. Καταθέσαμε τις απαραίτητες καταγγελίες στις αρχές, αλλά επέτρεψαν την προβολή του. Μετά τον αγώνα, μιλήσαμε επίσης με τους υπεύθυνους και ζητήσαμε διευκρινίσεις για το θέμα.
Αύριο, θα υποβάλουμε ξανά την καταγγελία μας στις αρμόδιες αρχές. Αλλά η καλύτερη απάντηση ήρθε από τους παίκτες μας στο γήπεδο. Ελπίζουμε να τους καλωσορίσουμε θερμά στον επαναληπτικό αγώνα».
Παράλληλα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης κυριάρχησε αγωνιστικά, επικρατώντας με 99-87, ανεβαίνοντας στο 7-5 και την 8η θέση της βαθμολογίας, ενώ η Παρτίζαν υποχώρησε στο 4-8 και την 18η θέση.
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων

