Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Οργή δικαστών για τις δηλώσεις Πολάκη

Οργή δικαστών για τις δηλώσεις Πολάκη

Στην αντεπίθεση μπαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τις χθεσινές δηλώσεις Πολάκη, ενώ ζητά και την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Σκληρή απάντηση στις “απαράδεκτες” δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων δίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία μάλιστα ζητά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Παύλος Πολάκης σε εκδήλωση στο Περιστέρι δήλωσε πως πρέπει να μπει νέο αίμα στο δικαστικό σώμα καθώς “πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων”.

Άμεση ήταν η αντίδραση του νέου προεδρείου της ΕΔΕ, που μιλά για “θεσμική εκτροπή” από πλευράς του υπουργού, ο οποίος θα πρέπει να καταγγείλει φαινόμενα επίορκων δικαστών εφόσον γνωρίζει τέτοια. Η ένωση μάλιστα τονίζει ότι στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις δεν θα είναι ανεκτές.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: “οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή. Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους. Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το Δικαστικό Σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών”.

news247.gr/πηγή φωτογραφίας: sooc

Δες επίσης

Κοινωνικός Τουρισμός της ΔΥΠΑ 2024 – 2025: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα για τα voucher

Μέχρι μεθαύριο, Παρασκευή 21 Ιουνίου αναμένεται να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr) τα προσωρινά ...

Αφήστε μια απάντηση