Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / “Όχι” σε παρελάσεις και πρωινή προσευχή από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

“Όχι” σε παρελάσεις και πρωινή προσευχή από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

“Άκρως αναχρονιστικές” χαρακτηρίζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ τις παρελάσεις αλλά και την πρωινή προσευχή στα σχολεία.

Οι σχετικές θέσεις, εκφράζονται στο Κείμενο Θέσεων του Κεντρικού Συμβουλίου για το 1ο Συνέδριο, που πραγματοποιείται μεταξύ 6 και 9 Απριλίου. Με ανακοίνωσή του, ο Λευτέρης Αυγενάκης μιλά για “προκλήσεων … συνέχεια από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ”. Κάνει μάλιστα λόγο ακόμα και για “ανθελληνική προπαγάνδα”.

Αναλυτικά:

“Ακόμη δεν “καταλάγιασε η σκόνη” από το ερωτηματολόγιο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, κάνει αποδεκτές και δικαιολογεί ποινικές πράξεις, και η νεολαία… ξαναχτύπησε.

Και αυτή τη φορά, με αριστερές ιδεοληψίες και ανθελληνικές απόψεις στοχεύουν… την παιδεία. Ονομάζουν “εναλλακτικό σχέδιο” την “… πρότασή τους” για τους αιώνιους φοιτητές, για το άσυλο (προφανώς για την κάλυψη ποινικών πράξεων), την κατάργηση της προσευχής και των παρελάσεων.

Μετά το “… η αριστεία είναι ρετσινιά” του κ. Μπαλτά και το “… η καριέρα είναι χολέρα” του κ. Καρανίκα, ακολουθούν οι… βολές για την εκπαίδευση, τη θρησκεία και την ιστορία, αφού θεωρούν “το σχολείο μηχανισμό καταπίεσης και πειθάρχησης» και «τις μαθητικές παρελάσεις και την πρωινή προσευχή αναχρονιστικές”.

Η ανθελληνική προπαγάνδα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ … δεν θα περάσει. Η απάντηση δίνεται από την ίδια τη μαθητική νεολαία που αγωνιά και μοχθεί για να επιτύχει τους στόχους της αριστείας, της ευγενούς άμιλλας και της μόρφωσης και που επενδύει με κόπο και προσπάθεια στο μέλλον της.

Ειδικά δε σήμερα και αύριο που η μαθητική νεολαία μας κάνει υπερήφανους αποδίδοντας φόρο τιμής και μνήμης στους ήρωες του 1821, στους αγωνιστές που μας χάρισαν θυσιάζοντας τη ζωή τους, τα υπέρτατα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας”.
newsit

Δες επίσης

Βίκυ Φλέσσα: Σάλος από τη δήλωση για τα Τέμπη – Αντίδραση από την αντιπολίτευση

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΝΔ, Βίκυς Φλέσσα για τα Τέμπη πως «τα παιδιά τα ...

Αφήστε μια απάντηση