Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Ο Τρίκκης κ. Χρυσόστομος στην εορτή των εκ Θεσσαλιώτιδος Αγίων στην Καρδίτσα

Ο Τρίκκης κ. Χρυσόστομος στην εορτή των εκ Θεσσαλιώτιδος Αγίων στην Καρδίτσα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, το διήμερο της 17ης και 18ης Σεπτεμβρίου 2016, μετέβη στην γειτονική πόλη της Καρδίτσας, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, όπου συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή της συνάξεως των Αγίων της Θεσσαλιώτιδος Εκκλησίας.
Το Σάββατο το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος, υποδέχτηκε τα ιερά λείψανα των Αγίων, στα προπύλαια του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης και εν συνεχεία χοροστάτησε στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, πλαισιωμένος δε από δεκάδες ιερείς της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων, αλλά και με την παρουσία πλήθους πιστών που συνέρευσαν για να λάβουν την ευλογία των Αγίων.

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ο οποίος ομίλησε καταλλήλως για τους βίους των Αγίων της τοπικής Εκκλησίας, οι οποίοι είναι “ο Σεραφείμ Αρχιεπίσκοπος Φαναρίου και Νεοχωρίου, o Αρσένιος Επίσκοπος Ελασσώνος, o Παρθένιος Επίσκοπος Ραδοβισδίου, o Νικόλαος ο εν Βουνένης, o Δαμιανός ο εκ Μυριχόβου, o Κωνσταντίνος ο εκ Καππούης, o Διονύσιος ο εκ Σκλαταίνης και o Ακάκιος ο εκ Γολίτσης”.

Την Κυριόνυμον ημέρα της εορτής της συνάξεως των εκ Θεσσαλιώτιδος Αγίων, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Καρδίτσης, δισαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και συμπαραστατούμενου του Σεβ. Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Βόπης Αναστάσιος

Δες επίσης

Η ΚΔΑΠΟΠΑΝΗΓΥΡΙ των ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ με τεράστια επιτυχία η ΚΔΑΠΟΠΑΝΗΓΥΡΙ μας… μια γιορτή που κλείνει την ...

Αφήστε μια απάντηση