Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Ο Ο.Π.Ο Πύλης στα «Χνάρια της Αρκούδας»

Ο Ο.Π.Ο Πύλης στα «Χνάρια της Αρκούδας»

Σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης διοργάνωσης στις 24/05/2015 πραγματοποιήθηκε στο Μέτσοβο ένας από τους ομορφότερους ορεινούς αγώνες της χώρας. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου το Μέτσοβο άρχιζε να γεμίζει αθλητές των οποίων η πρώτη επαφή με την διοργάνωση ήταν στο δημαρχείο της πόλης από όπου όλοι παραλαμβάναμε το πλούσιο και φέτος race pack το οποίο μεταξύ άλλων περιελάμβανε και μια όμορφη τεχνική μπλούζα με το λογότυπο του αγώνα. Το απόγευμα ακολούθησε η τεχνική ενημέρωση στο ξενοδοχείο Αβέρωφ και στην συνέχεια μας περίμενε ένα πλούσιο γεύμα με ζυμαρικά, χυλοπίτες, τοπικά τυριά και γλυκά.

Η Κυριακή ξημέρωσε με το Μέτσοβο να είναι τυλιγμένο σε ένα παχύ στρώμα ομίχλης το οποίο όμως όσο περνούσε η ώρα υποχωρούσε προς τα πιο μεγάλα υψόμετρα. Η εκκίνηση του αγώνα «URSA TRAIL» των 40χλμ δόθηκε λίγο μετά τις 8:30 ενώ στις 9:30 ξεκίνησε ο μικρότερος αγώνας στα «Χνάρια της Αρκούδας» των 18χλμ που διοργανώθηκε δεύτερη φορά φέτος και εκ του αποτελέσματος ήταν απόλυτα επιτυχημένος δικαιώνοντας την οργανωτική επιτροπή για την απόφασή της να τον εντάξει στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Η διοργάνωση κατάφερε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του πολύ μεγάλου αριθμού συμμετοχών συνολικά και να κινηθεί σε υψηλά επίπεδα. Όλο το Μέτσοβο υποστήριξε τον αγώνα και αυτό ήταν η συνταγή για ένα αποτέλεσμα υψηλού ποιοτικού επιπέδου.

Οι παιδικοί αγώνες, αναπόσπαστο κομμάτι πια των περισσότερων διοργανώσεων, βοήθησαν τους μικρούς της περιοχής, να αναδείξουν το ταλέντο τους δίνοντας έναν τόνο γιορτής και όχι μιας απλής αγωνιστικής διαδικασίας.

Φέτος όλοι φύγανε ενθουσιασμένοι και για έναν πρόσθετο λόγο. Γιατί είδαμε ότι οι προσπάθειές της οργανωτικής επιτροπής έπιασαν τόπο και την διοργάνωση την αγκάλιασαν σχεδόν 1000 αθλητές από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και εμπειρίες.
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα υπήρξαν συμμετοχές από τους καλύτερους και καταξιωμένους αθλητές του ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα.
Νικητής του αγώνα «URSA TRAIL» +D2700m αναδείχθηκε ο Θεοδωρακάκος Δημήτρης με τον απίστευτο χρόνο 3.46.35!!! Επίσης είχαμε και μια σημαντική Τρικαλινή διάκριση από τον αθλητή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων, Χριστάνα Αχιλλέα που κατέλαβε την πέμπτη θέση με χρόνο 4.17.32.
Από τον σύλλογό μας συμμετείχαν οι αθλητές Σχορτσιανίτης Αλέξανδρος, Κόκορας Αθανάσιος, Κόρακας Δημήτρης, Καραμπέρης Άρης και Γούλας Απόστολος
Στον αγώνα «Χνάρια της Αρκούδας» +D900m συμμετείχαν οι αθλητές Κουφογάζος Λάκης, Παπαστεργίου Αλέξανδρος, Τσιονάρας Δημήτρης και Κουτσογιάννης Αθανάσιος.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού το δίνουμε στον Όλυμπο, όπου στις 28/06/2015, 3 αθλητές του συλλόγου μας θα συμμετάσχουν στον αγώνα Olympus Marathon.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ
URSA TRAIL “+D2700m”
1. ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: 05:20:10 (ΟΠΟΠ)
2. ΚΟΚΟΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: 05:41:52 (ΣΔΤ , ΟΠΟΠ)
3. ΚΟΡΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 05:58:29 (ΟΠΟΠ)
4. ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ ΑΡΗΣ: 06:04:49 (ΟΠΟΠ , ΣΔΤ)
5. ΓΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: 07:39:24 (ΟΠΟΠ)

ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ “+D900m”
1. ΚΟΥΦΟΓΑΖΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: 01:59:44 (ΟΠΟΠ)
2. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: 02:06:34 (ΟΠΟΠ)
3. ΤΣΙΟΝΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 02:07:37 (ΟΠΟΠ)
4. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: 02:10:32 (ΟΠΟΠ)

www.opopilis.gr

Ο Γραμματέας του Ο.Π.Ο.Π.
Παπαστεργίου Αλέξανδρος

Δες επίσης

“Εφυγε” από τη ζωή 61χρονος Τρικαλινός

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο Πέτρος Βάιου Ζησόπουλος. H κηδεία θα γίνει ...

Αφήστε μια απάντηση