Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Ο Άρειος Πάγος ‘δάγκωσε’ ιδιοκτήτρια σκύλου

Ο Άρειος Πάγος ‘δάγκωσε’ ιδιοκτήτρια σκύλου

Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε καταδικαστική απόφαση σε βάρος ιδιοκτήτριας Λαμπραντόρ για επίθεση σε βάρος παιδιού. Τι ποσό επιδικάστηκε

Μία επίθεση από Λαμπραντόρ σε βάρος ενός τρίχρονου αγοριού και της μητέρας του απασχόλησε τον Άρειο Πάγο, ο οποίος επικύρωσε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή που έχει επιβληθεί στην ιδιοκτήτρια του σκύλου, επιδικάζοντας και χρηματική δαπάνη.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο 3χρονος καθώς έπαιζε πέρασε την περίφραξη του σπιτιού, όπου βρισκόταν ο σκύλος, με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση. Στο σημείο έσπευσε η μητέρα του παιδιού η οποία φαίνεται πως επίσης δέχθηκε επίθεση, προσπαθώντας να σώσει το παιδί.

Από τα δαγκώματα του σκύλου, η μητέρα του ανηλίκου υπέστη «κάταγμα ονυχοφόρου φάλαγγος του παράμεσου δακτύλου της δεξιάς άκρας χειρός, ελλείμματα δέρματος κατά τη δεξιά γαστροκνημία και κατά το έσω και έξω σφυρό του αριστερού ποδιού». Ο ανήλικος υπέστη «κακώσεις στη δεξιά μασχαλιαία χώρα, στην οπίσθια επιφάνεια του δεξιού ημιθωρακίου, στη δεξιά γλουτιαία χώρα, στο δεξιό κάτω άκρο και στη ραχιαία και πελματιαία επιφάνεια μεταξύ του 4ου και 5ου δακτύλου του δεξιού άκρου ποδός».

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου, σύμφωνα με την Δικαιοσύνη και παρά τους ισχυρισμούς της ίδιας:
1) δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην είναι δυνατόν το Λαμπραντόρ να επιτεθεί σε ανθρώπους, που περνούσαν έξω από την εξοχική οικία της,
2) δεν φρόντισε να δέσει σωστά το σκύλο μέσα στην αυλή,
3) δεν του τοποθέτησε φίμωτρο και
4) δεν μερίμνησε να κλείσει τα κενά μεταξύ των καγκέλων της περίφραξης της αυλής, έτσι ώστε να μην είναι δυνατόν να έχει πρόσβαση ο σκύλος προς τους ανθρώπους, που διέρχονταν κοντά στα κάγκελα της αυλής της.

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεση που κατέθεσε στη συνέχεια η ιδιοκτήτρια του σκύλου, ως αβάσιμη. Μεταξύ άλλων, στην ιδιοκτήτρια του σκύλου επιδικάστηκε η δικαστική δαπάνη των 250 ευρώ, καθώς και 500 ευρώ για την δικαστική δαπάνη του ανήλικου και της μητέρας του.

News247.gr

Δες επίσης

Ανεβαίνει η θερμοκρασία από σήμερα – «Εβδομάδα υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές εξαιτίας ζέστης – μελτεμιού και ξηρασίας…»

O Ιούνιος κυλάει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σχεδόν 5 με 8 βαθμούς πάνω ...

Αφήστε μια απάντηση