Με άρωμα παράδοσης και γεύσεις από τα βουνά της Πίνδου, ο Σύλλογος Γυναικών Περιοχής Καλοχωρίου υποδέχτηκε προχθές Πέμπτη τον γνωστό σεφ Άκη Πετρετζίκη, παρουσιάζοντάς του μια ποικιλία αυθεντικών βλάχικων φαγητών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με τα μέλη του Συλλόγου να μοιράζονται όχι μόνο συνταγές, αλλά και ιστορίες που συνοδεύουν εδώ και γενιές την τοπική κουζίνα.
Στο τραπέζι κυριάρχησαν παραδοσιακές πίτες με χειροποίητο φύλλο, μαγειρευτά πιάτα βασισμένα σε αγνά υλικά της περιοχής και ξεχωριστές γεύσεις που αποτυπώνουν την ταυτότητα της βλάχικης διατροφής. Ο Άκης Πετρετζίκης δοκίμασε τα πιάτα ένα προς ένα, συζήτησε με τις γυναίκες του Συλλόγου και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις τεχνικές μαγειρέματος που διατηρούνται αναλλοίωτες με τον χρόνο.
Η παρουσία του γνωστού σεφ λειτούργησε ως αφορμή για να έρθει στο προσκήνιο η γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής. Η πρωτοβουλία ανέδειξε τον πλούτο της τοπικής κουζίνας και άνοιξε τον δρόμο για να γνωρίσει το ευρύ κοινό τις γεύσεις και τις παραδόσεις του Καλοχωρίου, δίνοντας ώθηση σε δράσεις που ενισχύουν την πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα της κοινότητας.




Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων

