Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2026
trikaladay.gr / Τοπικά / Ντοκιμαντέρ για το ιστορικό Ύψωμα 731 στην Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων

Ντοκιμαντέρ για το ιστορικό Ύψωμα 731 στην Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων

Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων τιμά τους πεσόντες τρικαλινούς στο Έπος του 1940. Η μνήμη της θυσίας των μαχητών του Υψώματος 731, των σύγχρονων Θερμοπυλών, αποτελεί το αντικείμενο ντοκιμαντέρ που προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη, την ερχόμενη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στις 21:30, στον Δημοτικό Κινηματογράφο.
Οι μαχητές του 5ου Συντάγματος Πεζικού, κυρίως από Τρίκαλα, αλλά και από Καρδίτσα, υπ΄τις διαταγές του Βολιώτη διοικητή τους, Ταγματάρχη Κασλά, διατήρησαν πάση θυσια τις θέσεις τους στο συγκεκριμένο Υψωμα, ανακόπτοντας την εαρινή – και τελικώς αποτυχημένη – αντεπίθεση των Ιταλών.
Το Υψωμα, μετά τους ανηλεείς βομβαρδισμούς, μειώθηκε σε ύψος, ενώ δεκάδες πολεμιστές τάφηκαν εκεί για πάντα.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων προβάλλει ένα αφιέρωμα σε αυτή ακριβώς τη θυσία, σε αυτήν ακριβώς τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης για τα Τρίκαλα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Info
Τίτλος: Ύψωμα 731
Εκπομπή: Η μηχανή του χρόνου
Παραγωγή: Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης ΕΡΤ
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 50΄
Ετος: 2012-13

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, αίθουσα Δημοτικού Κινηματογράφου, μύλος Ματσόπουλου. Ωρα εναρξης 21:30. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

* Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για την απελευθέρωση των Τρικάλων, στις 18 Οκτωβρίου 1944, που συνδιοργανώνουν, ο Σύλλογος Φίλων Δημοτικής Φιλαρμονικής, η ΠΕ Τρικάλων και ο Δήμος Τρικκαίων

Δες επίσης

Δήμος Μετεώρων: Δημιουργία σταθμού απολύμανσης οχημάτων στη Μύκανη για την πρόληψη της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Με πρωτοβουλία του Δήμου Μετεώρων δημιουργήθηκε σταθμός απολύμανσης οχημάτων στην περιοχή της Μύκανης, με στόχο ...

Αφήστε μια απάντηση