Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Νηστίσιμα (Πεταλάκια) Κουλουράκια Πορτοκαλιού!!

Νηστίσιμα (Πεταλάκια) Κουλουράκια Πορτοκαλιού!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 650-700 γρ αλεύρι γ.ο.χ (4,5 κούπες)
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη (1 κούπα και 1/4)
  • 200 γρ χυμό πορτοκάλι (1 δάχτυλο λιγότερο από 1 κούπα)
  • 180 γρ ηλιέλαιο (1 δάχτυλο λιγότερο από 1 κούπα)
  • 20 γρ μπεικιν πάουντερ (3 κτγ)
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 4-5 σταγόνες υγρή βανίλια (2 βανιλίνες)

Για το πασπάλισμα

  • Λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε  το ηλιέλαιο, την ζάχαρη άχνη, τις βανιλίνες, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε το μείγμα για 2 λεπτά με το σύρμα.
  2. Προσθέτουμε το μπέικεν, ρίχνουμε την μαγειρική σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι και μόλις αφρίσει το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  4. Δεν την αφήνουμε καθόλου για ξεκούραση απλώς την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να μην ξεραθεί.
  5. Μετράμε 20 γρ το κάθε κομμάτι και το πλάθουμε σε σχήμα πεταλάκι το κάθε κομμάτι.
  6.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 15-20 λεπτά στους 180 c.
  7. Λιώνουμε κουβερτούρα και τα βουτάμε στην άκρη από το κάθε πεταλάκι.
  8. Τα αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα πάνω σε μια λαδόκολλα και τα πιο νόστιμα πεταλάκια νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!!

Φτιάξτε τα για όλες τις ώρες της μέρας!!

Δες επίσης

Όσπρια: Πώς τα μουλιάζουμε σωστά; Βάζουμε σόδα; Πότε αλατίζουμε; Πώς θα χυλώσουν τέλεια;

Το μούλιασμα Γιατί μουλιάζουμε τα όσπρια; Για να απορροφήσουν και πάλι το νερό που έχασαν ...