Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Νέο σχολείο για τους μαθητές του Μεγάλου Κεφαλοβρύσου

Νέο σχολείο για τους μαθητές του Μεγάλου Κεφαλοβρύσου

Εξήντα μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, μια ολόκληρη κοινωνία στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο, αλλά και σε γύρω οικισμούς, ένα κόσμημα και η ζωή που αποκτά ένα χωριό του Δήμου Τρικκαίων. Αυτή είναι η κατάσταση γύρω από το νέο διδακτήριο του Δημοτικού Σχολείου, που εγκαινιάστηκε περίλαμπρα σήμερα το πρωί και ουσιαστικά απετέλεσε την ουσία της φράσης που ανέφερε ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Ότι, δηλαδή, το σχολείο αποτελεί το εργαλείο για την ανάπτυξη, καθώς η μόρφωση είναι η ουσιαστική επένδυση, τόσο σε επίπεδο μελλοντικής προοπτικής της χώρας, όσο και σε επίπεδο βελτίωσης της συμπεριφοράς μας ως πολίτες. Εξάλλου, τόνισε ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, αυτή την περίοδο τα «συνήθη» έργα, δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Οπότε, προωθείται και στον Δήμο μας, η επένδυση στον ουσιαστικό τρόπο που ενεργοποιεί το μέλλον της χώρας: η μόρφωση.
Η δε αποδοχή της τοπικής κοινωνίας φάνηκε από τη μεγάλη συμμετοχή γονέων και κηδεμόνων, καθώς το σχολείο κτιζόταν επί δύο χρόνια από τη Δ/νση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Τρικάλων (προϋπολογισμός 2.215.000 ευρώ, από το επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας – Ηπείρου με ανάδοχο την κοινοπραξία Χρ. Παπαγεωργίου – Ε. Τσόλας, ενώ ο πλήρης τίτλος του έργου ήταν Επέκταση Διδακτηρίου Δημοτικού Σχολείου Μεγ. Κεφαλοβρύσου). Τα εγκαίνια τέλεσε ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός, ο οποίος επεσήμανε τα θετικά από την ύπαρξή του σχολείου και της μόρφωσης εν γένει. Οι μικροί μαθητές εντυπωσίασαν, καθώς, με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών, ερμήνευσαν δύο τραγούδια και χόρεψαν δύο παραδοσιακούς χορούς, αποσπώντας χειροκρότημα ένθερμο. Η μέρα χαράς για το σχολείο και την κοινωνία, με τους εκπαιδευτικούς να έχουν ιδιαίτερη φροντίδα για τους μαθητές, είχε ξεκινήσει με τον αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της σχολικής μόρφωσης, ενώ γενικότερα στα θέματα της παιδείας, αναφέρθηκαν, ο βουλευτής κ. Χρ. Σιμορέλης, οι Δ/ντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Καφανέλλης και Κάκλα αντιστοίχως, ο διευθυντής του σχολείου κ. Οδ. Κυρίτσης, ο πρόεδρος του συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας κ. Κ. Τσίνας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ μήνυμα απέστειλε ο βουλευτής κ. Σκρέκας.
Το διδακτήριο πλέον ανήκει στον Δήμο Τρικκαίων, ο οποίος ανέλαβε τη συντήρησή του, και γι’ αυτό παρέστησαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι κ. Μητσιάδη, Πολυμερόπουλος, Κυρίτσης, Κωτούλας και η εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Αλεστά. Παρόντες επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Ντ. Μπάρδας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Μπουτίνας και Κολίτσας, αλλά, το σημαντικότερο, πολλοί γονείς και κηδεμόνες. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του σύγχρονου διδακτηρίου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την εκκλησία, στο κέντρο του χωριού, ενώ παρατέθηκε και μικρός μπουφές.

Δες επίσης

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης 3ο και 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Η 22 Απριλίου έχει ανακηρυχθεί ως Διεθνής «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ». Στη φετινή επέτειο συμπληρώνονται 54 χρόνια από την καθιέρωση ...

Αφήστε μια απάντηση