Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Νέα απάτη χιλιάδων ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με επιθέματα κατακλίσεων

Νέα απάτη χιλιάδων ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με επιθέματα κατακλίσεων

Απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ είχαν στήσει γιατροί που συνταγογραφούσαν επιθέματα χιλιάδων ευρώ αποκάλυψε ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Τάκης Γεωργακόπουλος μιλώντας στο «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7». Όπως είπε, ο φάκελος ετοιμάζεται και θα πάει κατευθείαν στον Εισαγγελέα προκειμένου να αναζητηθούν οι υπαίτιοι. Η έκθεση που έχει συνταχθεί έως τώρα φθάνει τις 17 σελίδες.

«Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι γιατροί που συνταγογραφούσαν επιθέματα για τις κατακλίσεις έχουν χρησιμοποιήσει, επειδή είναι υποχρεωτικό να καταθέσουν και φωτογραφία του ασθενή για την βλάβη, φωτογραφίες κλισέ από το διαδίκτυο και κατά συνέπεια δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν αφορούν οι φωτογραφίες τους συγκεκριμένους ασθενείς και κατά συνέπεια πρόκειται για «μαϊμού» συνταγές ιατρών. «Μιλάμε για πλαστές βεβαιώσεις, πλαστά δικαιολογητικά άρα και πρόκληση δαπανών χωρίς ενδεχομένως να υπάρχει λόγος. Θα ζητήσουμε να επιβληθούν κυρώσεις και στις εταιρίες που προμηθεύουν τα υλικά γιατί έχουμε την πληροφορία ότι οι εταιρίες προμηθεύουν τους γιατρούς κατά την συνταγογράφηση. Όταν ήρθαμε στον ΕΟΠΥΥ βρήκαμε μια κατάσταση όπου εξουσιοδοτούνται οι αντιπρόσωποι των εταιριών από τους συγγενείς των ασθενών με το πρόσχημα της εξυπηρέτησης με αποτέλεσμα τα δικαιολογητικά να υποβάλλονται από τις ίδιες τις εταιρίες. Άρα καταλαβαίνεται το παιχνίδι που γίνεται και το «πάρτι» εκατομμυρίων που είχε στηθεί», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι επί σειρά ετών συγκεκριμένη βιοχημική εξέταση είχε περάσει στο σύστημα με δύο ονομασίες γεγονός που επέτρεπε στους γιατρούς να γράφουν την ακριβότερη με το κόστος για τον ΕΟΠΥΥ να είναι υπέρογκο. «Μετράμε τα επίπεδα βιοχημικού παράγοντας και κοστίζει 4,18 ευρώ και με άλλη ονομασία μετράμε τον ίδιο παράγοντα με άλλη ονομασία που το υπουργείο το ίδιο την είχε κοστολογήσει 18,11 ευρώ..

Μάλιστα το σύστημα το ίδιο «κλείδωσε» την φτηνή εξέταση και άφηνε να συνταγογραφούν μόνο την ακριβή οι γιατροί. Στις αρχές του 2012 είχαμε μια δαπάνη 2εκ. ευρώ, και το 2015 φθάσαμε στα 44εκ.. Καταλαβαίνετε ότι με την ανοχή των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων γινόταν αυτό το βρωμερό παιχνίδι της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος. Το ψάρι βρωμούσε από το κεφάλι», τόνισε ο κ. Γεωργακόπουλος.
news247.gr

Δες επίσης

Ανεβαίνει η θερμοκρασία από σήμερα – «Εβδομάδα υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές εξαιτίας ζέστης – μελτεμιού και ξηρασίας…»

O Ιούνιος κυλάει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σχεδόν 5 με 8 βαθμούς πάνω ...

Αφήστε μια απάντηση