Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / “Μπλόκο” στην Εφορία ετοιμάζουν αύριο Δευτέρα οι Τρικαλινοί αγρότες

“Μπλόκο” στην Εφορία ετοιμάζουν αύριο Δευτέρα οι Τρικαλινοί αγρότες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Εφορία Τρικάλων διοργανώνουν για αύριο Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου οι Τρικαλινοί αγρότες.
Μάλιστα η Ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων του Ν. Τρικάλων “Η Ανοιξη” καλεί όλους του πολίτες και τους φορείς του νομού να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας για το φορολογικό και το ασφαλιστικό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της “Ανοιξκης”: Χαιρετίζουμε τους δεκάδες φορείς των Τρικάλων και άλλων περιοχών, Δήμους, σωματεία, συλλόγους εργαζομένων, ΕΒΕ, συνταξιούχων, γυναικών, νεολαίας που εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα μας με ψηφίσματα και υλικά αγαθά.
Η ΟΑΣΤ «Η ΆΝΟΙΞΗ» και η Συντονιστική Επιτροπή Τρικάλων αγροτοκτηνοτρόφων στο μπλόκο Νίκαιας κλιμακώνοντας τις αγωνιστικές δράσεις που αυξάνουν την πίεση προς την κυβέρνηση καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που είναι στα μπλόκα και αυτούς που δεν βγήκαν ακόμα στο δρόμο σε
παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Εφορία Τρικάλων
την Δευτέρα 1 Φλεβάρη στις 11:00 το πρωί.
Διεκδικούμε:
• Την απόσυρση του σχεδίου για το Ασφαλιστικό που τριπλασιάζει τις εισφορές στον ΟΓΑ.
• Να παρθούν πίσω τα μέτρα που έχουν πάρει όπως: η επιβολή φόρου από το πρώτο ευρώ στο αγροτικό εισόδημα και η φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% σε 23% στα αγροτικά μέσα και εφόδια, τα διάφορα χαράτσια και ο ΕΝΦΙΑ, η κατάργηση της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο.
• Να μην εφαρμοστούν οι μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις ενισχύσεις που θα φτάσουν στο 60% σταδιακά τα επόμενα χρόνια καθώς και μια σειρά άλλα αντιαγροτικά μέτρα που εξοντώνουν και ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες.
Καλούμε:
• Την Τρίτη 2 Φλεβάρη στις 11:00 το πρωί έξω από τα δικαστήρια στη Λάρισα ενάντια στις απανωτές δίκες σε βάρος αγωνιστών συναδέλφων μας αγροτοκτηνοτρόφων.
• Την Πέμπτη 4 Φλεβάρη συντονίζουμε τα βήματα μας με τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους ΕΒΕ και τους συνταξιούχους στη Γενική Απεργία που και αυτοί αγωνίζονται για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
«Η ΑΝΟΙΞΗ»

Δες επίσης

Ξανά στον Υφυπουργό Υποδομών κ. Ταχιάο η Κατερίνα Παπακώστα για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στον νομό

Ακόμα μία επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, για τη Βουλευτή ΝΔ, κ. Παπακώστα, η οποία συναντήθηκε ...

Αφήστε μια απάντηση