Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2026
trikaladay.gr / Ελλάδα / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Θα δοθούν και έκτακτες επιδοτήσεις για ενέργεια και ακρίβεια αν χρειαστεί

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Θα δοθούν και έκτακτες επιδοτήσεις για ενέργεια και ακρίβεια αν χρειαστεί

«Η χώρα παραμένει σταθερή, με επίκεντρο τον πολίτη, σε μια περίοδο διεθνούς αναταραχής»

Με αναφορά στον προϋπολογισμό ξεκίνησε την εισήγησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

«Η χώρα παραμένει σταθερή, με επίκεντρο τον πολίτη, σε μια περίοδο διεθνούς αναταραχής», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία, προβλέπεται τριπλάσια ανάπτυξη, ενώ αποκλιμακώνεται η ανεργία. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη, όμως η εθνική οικονομία αντιστέκεται και αυτό μας επιτρέπει να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των πολιτών. Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση κατώτατου μισθού και αυξήσεις στις συντάξεις, είναι μερικές από τις σημαντικές παρεμβάσεις που έχουμε κάνει για τη στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας», ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως γίνονται παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ενώ προανήγγειλε και βοήθεια προς τον πρωτογενή τομέα.

«Η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Κοπιάζουμε αλλά προσπαθούμε να μην κομπιάζουμε. διεμήνυσε και τόνισε ότι «θα δοθούν και έκτακτες επιδοτήσεις για ενέργεια και ακρίβεια αν χρειαστεί».

Δες επίσης

Δ. Παπαστεργίου: «Eξελίσσουμε το MyStreet σε μια ολοκληρωμένη ψηφιακή υποδομή προστασίας του δημόσιου χώρου» – To MyStreet επεκτείνεται: Υποδομές ΑμεΑ, ράμπες και διαβάσεις στο χάρτη – Σύντομα και το Μητρώο Απινιδωτών

Τέσσερις νέες κατηγορίες γεωχωρικών δεδομένων θα προστεθούν στο MyStreet έως το τέλος Φεβρουαρίου, ανοίγοντας ένα ...