Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Μηνύσεις εναντίον της Volkswagen ετοιμάζει ο Δήμος Βόλου
Cars drive through the "Sandkamp Gate" to the Volkswagen factory in Wolfsburg, Germany, September 23, 2015. Volkswagen shares fell nearly 7 percent, after plummeting 18.6 percent on Monday and 19.8 percent on Tuesday, after the company said the scandal could affect 11 million of its cars around the globe as investigations of its diesel models multiplied. REUTERS/Axel Schmidt

Μηνύσεις εναντίον της Volkswagen ετοιμάζει ο Δήμος Βόλου

Υπό παρακολούθηση από τη νομική υπηρεσία του Δήμου Βόλου, τίθεται το σκάνδαλο της Volkswagen. Με εντολή του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, η νομική υπηρεσία θα αναλάβει να παρακολουθήσει τις ανακοινώσεις του γερμανικού κολοσσού για το ποια μοντέλα αυτοκινήτου της συγκεκριμένης εταιρείας έχουν παραποιημένα στοιχεία εκπομπών ρύπων, να διασταυρώσει τους κωδικούς με τα στοιχεία στο Μηχανολογικό, προκειμένου να διαπιστώσει αν, πόσα και ποια αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους του Βόλου με παράτυπο λογισμικό.

Η έρευνα δεν θα περιοριστεί μόνο σε επίπεδο υπηρεσιακών οχημάτων, αλλά και οχημάτων ιδιωτών. Με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν πρόθεση του Δήμου Βόλου είναι να προσφύγει δικαστικά. Να υποβάλλει μήνυση και αγωγή, διεκδικώντας αποζημιώσεις για τη ατμοσφαιρική επιβάρυνση και τις παρενέργειες της στη δημόσια υγεία, που θα διατεθούν, βεβαίως, υπέρ κοινωφελών σκοπών και ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βόλου, είναι ουσιαστικά ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα, που εγείρει θέμα αποζημιώσεων από το γερμανικό κολοσσό για τη βλάβη που προκλήθηκε στο περιβάλλον εξαιτίας των παραποιημένων στοιχείων εκπομπών ρύπων σε αυτοκίνητα του ομίλου.

Αλλωστε, η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Βόλος, που κάθε χρόνο –ιδίως τους χειμερινούς μήνες- πνίγεται στην αιθαλομίχλη. Εκτός από τη θέρμανση ως σημαντική πηγή ρύπανσης της ατμόσφαιρας έχει καταγραφτεί και η κίνηση των οχημάτων.

taxydromos.gr

Δες επίσης

Λαρισαίος κυκλοφορούσε γυμνός σε αγροτικό δρόμο στον Τύρναβο – Τον οδήγησε σπίτι του στη Λάρισα η αστυνομία

Μία παράξενη υπόθεση με έναν 45χρονο ο οποίος εντοπίστηκε να κυκλοφορεί γυμνός τις πρώτες πρωινές ...

Αφήστε μια απάντηση