Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022
trikaladay.gr / Υγεία / Μην πετάξετε ξανά την φλούδα από το καρπούζι – Οι θαυματουργές ιδιότητές της για το δέρμα

Μην πετάξετε ξανά την φλούδα από το καρπούζι – Οι θαυματουργές ιδιότητές της για το δέρμα

Μπορεί όλοι όταν κόβουμε και καθαρίζουμε το καρπούζι να πετάμε τη φλούδα, ωστόσο αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι πως η φλούδα και συγκεκριμένα η λευκή σάρκα της, έχει μερικές θαυματουργές ιδιότητες για το δέρμα.

Πώς βοηθάει η φλούδα από το καρπούζι το δέρμα
Η φλούδα του καρπουζιού είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ένζυμα και χλωροφύλλη. Οι βιταμίνες που βρίσκονται στην φλούδα του καρπουζιού περιλαμβάνουν τη βιταμίνη Α, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Ε και βιταμίνη C. Περιέχει επίσης την κιτρουλίνη, ένα αμινοξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, βήτα-καροτίνη, και το λυκοπένιο το οποίο έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Η βιταμίνη Ε, βιταμίνη C και οι πρωτεΐνες που βρίσκονται στη φλούδα του καρπουζιού μπορεί να χρησιμοποιηθούν για το δέρμα, και κάνουν τα μαλλιά λαμπερά. Ενώ η β-καροτίνη και το λυκοπένιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιοξειδωτικό και να ενισχύσουν το δέρμα του προσώπου και την πρόληψη των ρυτίδων στο πρόσωπο.

Η λευκή σάρκα που βρίσκεται στη φλούδα του καρπουζιού, βοηθάει στα προβλήματα της ακμής αλλά και σε ερεθισμένο από τον ήλιο ή από κάψιμο δέρμα, κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Προκειμένου να δείτε αποτελέσματα, θα πρέπει να κόψετε μία φέτα και να την τρίψετε ελαφρά στα σημεία που παρουσιάζουν πρόβλημα. Επαναλάβετε κάθε μέρα και θα δείτε μεγάλη βελτίωση στο πρόβλημά σας.

Πηγή: youweekly

Δες επίσης

Khosta-2: Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο κορονοϊό, ανθεκτικό στα εμβόλια – Είναι η νέα παγκόσμια απειλή;

Ερευνητές που κυνηγούν ιούς ανακάλυψαν έναν νέο κορονοϊό στις νυχτερίδες, ο οποίος θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στον ανθρώπινο ...