Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Μεταθέσεις “τέλος” για δάσκαλους και καθηγητές

Μεταθέσεις “τέλος” για δάσκαλους και καθηγητές

Ελάχιστες θα είναι οι μεταθέσεις που θα γίνουν στον χώρο της εκπαίδευσης φέτος, παρά την διπλάσια ζήτηση σε σχέση με πέρυσι.

Δάσκαλοι και καθηγητές έχουν καταθέσει συνολικά 12.883 αιτήσεις μετάθεσης για τη σχολική χρονιά 2017-2018.

Από αυτές όμως αναμένεται να γίνουν δεκτές ελάχιστες. Είναι ενδεικτικό ότι πέρυσι και με μόλις 6.997 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 404 αιτήσεις, ποσοστό που δεν ξεπέρασε δηλαδή το 6%.
Αυτό δείχνει και το… μέλλον, καθώς ακόμη και αν η ικανοποίηση των αιτημάτων κυμανθεί στα περυσινά επίπεδα το ποσοστό θα είναι ελάχιστον.
Μάλιστα όπως επισημαίνουν μέλη των Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης φέτος αναμένεται να υπάρξουν υπεραριθμίες στα σχολεία λόγω του ότι οι εκπαιδευτικοί καθυστερούν τις αιτήσεις συνταξιοδότησης μετά τις αλλαγές στο ασφαλιστικό. Οι λιγότερες αιτήσεις συνταξιοδότησης περιορίζουν τις κενές θέσεις στα σχολεία και έτσι ουσιαστικά μπλοκάρουν και τη διαδικασία των μεταθέσεων. Έτσι όλα δείχνουν ότι ενώ οι αιτήσεις σχεδόν διπλασιάστηκαν οι προσφερόμενες θέσεις μάλλον κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

newsit

Δες επίσης

Μεσολόγγι: Κατήγγειλε τον ένστολο σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία και revenge porn

Ακόμη μία καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτή την φορά στο Μεσολόγγι. Μία γυναίκα ...

Αφήστε μια απάντηση