Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Μετά την καταστροφή επέστρεψε η ομορφιά στο αθλητικό πάρκο Πυργετού
?????????????

Μετά την καταστροφή επέστρεψε η ομορφιά στο αθλητικό πάρκο Πυργετού

Μετά την αγανάκτηση και την οργή των Τρικαλινών που είδαν κομμένα 29 δέντρα που είχαν φυτευτεί πριν από 2 χρόνια στο Αθλητικό πάρκο του Πυργετού, ήρθε
το πείσμα και η απάντηση στους ανεγκέφαλους δράστες της αποτρόπαιης πράξης.

Ετσι λοιπόν σήμερα το πρωί η Ομάδα Εθελοντών και οι κάτοικοι του Πυργετού, με την στήριξη του Δήμου Τρικκαίων πήραν τα φτυάρια και φύτεψαν νέα δέντρα.

Όπως αναφέρεται και στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
«Ενωμένοι στα δύσκολα»: αυτή η φράση του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, χαρακτήρισε τη μαζική κινητοποίηση για αναπλήρωση των κομμένων δέντρων στον Πυργετό. Η ακατανόητη κίνηση κάποιων άγνωστων δραστών, να κόψουν 29 δέντρα στο αθλητικό πάρκο της τρικαλινής συνοικίας, γέμισε οργή τους πάντες και αγανάκτηση τον Δήμο Τρικκαίων. Όμως, οδήγησε και σε κινητοποίηση όλων των κατοίκων της συνοικίας, καθώς και της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων. Μετά από κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού, του Αθλητικού Ομίλου Πυργετού και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου, με τη βοήθεια του τμήματος Πρασίνου και Κηποτεχνίας του Δήμου, η αναπλήρωση έγινε πράξη, με την ενεργή συμμετοχή αντιδημάρχων και συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Δεκάδες κάτοικοι, μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, μη κάτοικοι αλλά απογοητευμένοι από την απαράδεκτη ενέργεια της κοπής των δέντρων, ομόρφυναν ξανά το πράσινο πάρκο. Ένα πάρκο δίπλα από το αθλητικό κέντρο που εξυπηρετεί κυρίως τα δυτικά Τρίκαλα και που αποτελεί όαση στην πόλη και στη συνοικία. Δεν είναι τυχαίο που η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Ελισσάβετ Αλεξίου, ενθυμούμενη την ανάπλαση του πάρκου λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2013, χαρακτήρισε ως «άγριο θέαμα» και «βανδαλισμό» την εικόνα μετά από αυτή την «ανήθικη πράξη βίας».

Ευχαρίστησε όλους, όσοι μετείχαν σε αυτή την αναγέννηση του τοπίου, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχουν χώροι πρασίνου. Αλλά και κυρίως ότι «οφείλουμε να σεβόμαστε τη φύση που μας φιλοξενεί».

Ο κ. Παπαστεργίου φύτευσε συμβολικά ένα δέντρο, αναφερόμενος στη συνδρομή του Δήμου Τρικκαίων στις προσπάθειες για διατήρηση του πάρκου.

Δες επίσης

Διακοπή κυκλοφορίας την Τετάρτη 17/7 και την Πέμπτη 18/7 σε δρόμους στο κέντρο ων Τρικάλων

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι με βάση αποφάσεις της Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ...

Αφήστε μια απάντηση