Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / “Μεγάλος Αδελφός” άμεσα σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, fast food και σουβλατζίδικα

“Μεγάλος Αδελφός” άμεσα σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, fast food και σουβλατζίδικα

Online σύνδεση με το “Μεγάλο Αδελφό” της εφορίας θα έχουν ως το τέλος Φεβρουαρίου 2016 τα καταστήματα εστίασης της Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου όταν ανοίξει η Βουλή μετά τις γιορτές, το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει για ψήφιση νομοσχέδιο για την σύνδεση των ταμειακών μηχανών καταστημάτων, ελεύθερων επαγγελματιών με το σύστημα TAXIS, ώστε να παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο οι αποδείξεις που κόβονται.

Η αρχή θα γίνει από τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα καφενεία, τα φαστ φουντ, τα σουβλατζίδικα και γενικώς τα καταστήματα εστίασης του νομού Αττικής τα οποία θα συνδεθούν με τους σέρβερ του TAXIS. Ετσι, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα βλέπουν ανά πάσα στιγμή τη δραστηριότητα των ταμειακών μηχανών. Στην περίπτωση που παρατηρηθεί κάτι παράξενο, κάτι διαφορετικό από την κανονική ημερήσια δραστηριότητα, τότε θα δίνεται σήμα και θα σπεύδουν οι ελεγκτές για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει.

Επιπλέον η on line σύνδεση των ταμειακών μηχανών θα κόψει μαχαίρι την παρέμβαση στις ταμειακές μηχανές με σκοπό την αλλοίωση των στοιχείων και την εμφάνιση μειωμένων εισπράξεων στο τέλος παρότι στη διάρκεια της ημέρας εμφανιζόταν η μηχανή να λειτουργεί κανονικά και να κόβει όλες τις αποδείξεις. Υστερα από την Αττική η σύνδεση θα επεκταθεί στα καταστήματα εστίασης των τουριστικών περιοχών και της υπόλοιπης Ελλάδας και σταδιακά θα καλυφθούν όλες οι επαγγελματικές δραστηριότητες.

newsit.gr/Θανάσης Λυρτσογιάννης

Δες επίσης

Άμφισσα: Συγκλονίζει η 23χρονη που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της – «Μου είπε θα σε βρει ο πατέρας σου σε κάδο σκουπιδιών»

«Λυγίζει» η 23χρονη που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφο της, χθες το βράδυ, στην Άμφισσα, με ...

Αφήστε μια απάντηση