Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Με μοριοδότηση και ψηφοφορία η επιλογή διευθυντών σχολείων

Με μοριοδότηση και ψηφοφορία η επιλογή διευθυντών σχολείων

Σε αναμονή βρίσκονται οι διευθυντές των σχολικών μονάδων του νομού Τρικάλων αλλά και όσοι ενδιαφέρονται να αναλάβουν διευθυντική θέση σε Δημοτικά, Γυμνάσια και λύκεια.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων, μέχρι και τις 9/6 θα διεξαχθεί η διαδικασία μοριοδότησης των υποψηφίων, η ανακοίνωση των υποψηφίων, η υποβολή και εκδίκαση ενστάσεων, καθώς επίσης και η εκλογή εφορευτικών επιτροπών στους συλλόγους διδασκόντων, αλλά και η ανακοίνωση των τελικών πινάκων των υποψηφίων.

Η διεξαγωγή της ψηφοφορίας, η οποία θα είναι μυστική, στους συλλόγους διδασκόντων θα πραγματοποιηθεί στις 10/6.

Με βάση τα αποτελέσματα από τις ψηφοφορίες, στις 12/6 θα αναρτηθούν οι πίνακες με την τελική βαθμολογία των υποψηφίων, στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης.

Την τελική απόφαση τοποθέτησης διευθυντών θα λάβει ο οικείος περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης, έως τις 18/6, μετά από την κατάθεση και εκδίκαση ενστάσεων και σχετική πρόταση από το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ (Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης).

Η αντίστοιχη διαδικασία για την επιλογή υποδιευθυντών θα διαρκέσει από τις 18/6, που θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση ενδιαφέροντος, έως και τις 22/6, που θα ληφθούν οι αποφάσεις. Η σχετική ψηφοφορία προγραμματίζεται για τις 18-19 Ιουνίου.

Δες επίσης

Το πρόγραμμα της αυριανής (21/5) επίσκεψης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη στην Π.Ε Τρικάλων

Την Τρίτη 21 Μαΐου, σε συνέχεια της εκδήλωσης της παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, ...

Αφήστε μια απάντηση