Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Με δυναμικό παλμό και συμμετοχή η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με δυναμικό παλμό και συμμετοχή η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με δυναμικό παλμό και συνθήματα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Τρικάλων για την Εργατική Πρωτομαγιά στην πλατεία Ρ. Φεραίου.
Μετά τις ομιλίες οι συγκεντρωθέντες σχημάτισαν πορεία και κατέληξαν στην πλατεία Ειρήνης όπου βρίσκεται το μνημείο εργάτη και στο οποίο κατατέθηκαν στεφάνια.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου το ΠΑΜΕ
Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι, γυναίκες, άνθρωποι κάθε ηλικίας για τρίτη συνεχή μέρα με τα πανό και τις σημαίες των σωματείων τους του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ βγήκαν στο δρόμο του αγώνα. Συμμετείχαν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Κυριακή ,στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων , όπου διαδήλωσαν για να τιμήσουν ταξικά την Εργατική Πρωτομαγιά συνεχίζοντας την πάλη ενάντια στο νομοσχέδιο – λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό, το οποίο η κυβέρνηση έφερε σαν τον κλέφτη στη Βουλή. Ήταν δυναμική συνέχεια της μαζικής καθόδου στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, το απόγευμα του Σαββάτου, γεγονός που δεν πτόησε σωματεία και εργαζόμενους να δώσουν ξανά μέσα σε λίγες ώρες δυναμικό παρόν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων
Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Πέτρος Τσίγκας πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων ,ενώ χαιρετισμό απεύθυνεο Γιάννης Αρμάγος από την ΠΑΣΕΒΕ και μέλος της επιτροπής αγώνα λογιστών-φοροτεχνικών Τρικάλων.
Ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς συμπίπτει με τους αγώνες αυτής της περιόδου ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα στο Ασφαλιστικό, στη νέα φοροεπιδρομή τόνισε ο Π. Τσίγκας. Υπογράμμισε ότι η 1η Μάη είναι για όλη την εργατική τάξη ημέρα μνήμης αλλά κυρίως ημέρα ευθύνης για το πώς κάθε εργάτης θα πάρει μέρος στην οργάνωση της ταξικής πάλης για να χτιστεί η συμμαχία όλων όσων βασανίζονται από τον ίδιο αντίπαλο τα μονοπώλια, την ΕΕ, των εργατών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των γυναικών, να ανοίξει ο δρόμος της δικής της προοπτικής.
Ο Π.Τσίγκας σημείωσε ότι η σημερινή μέρα είναι ημέρα ευθύνης για το πώς η εργατική τάξη θα οπλίσει το δικό της όπλο: την ταξική ενότητα, την ταξική αλληλεγγύη. Πώς θα βαδίσει το δικό της δρόμο χωρίς φτώχεια, ανεργία, μνημόνια. Πώς θα προετοιμαστεί για νέους σκληρούς αγώνες για ρήξη με τους εκμεταλλευτές της και το πολιτικό τους προσωπικό μέχρι την ανατροπή της εξουσίας τους.
Εκατοντάδες εργαζόμενοι με τη μαζική τους παρουσία τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα έστειλαν και μήνυμα, κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία , σε κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό ότι είναι όρθιοι, σκληροτράχηλοι, ανίκητοι για να υπερασπιστούν τη ζωή και το μέλλον των παιδιών τους.
Απέδειξαν ότι η σημερινή μέρα για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι αργία, είναι απεργία. Ιδιαίτερα σήμερα που στη Βουλή σχεδιάζει η κυβέρνηση τη διάλυση σε ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση
Τη συγκέντρωση ακολούθησε δυναμική πορεία ως την πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Εργάτη από σωματεία και συνδικάτα όπως των Οικοδόμων, των Ιδιωτικών Υπαλλήλων , των Λογιστών , των Συνταξιούχων ΙΚΑ, μαζικών φορέων , όπως της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη», του Συλλόγου Γυναικών Τρικάλων, της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων, καθώς και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, των Τομεακών Οργανώσεων του ΚΚΕ & της ΚΝΕ.
Η διαδήλωση συνεχίστηκε με πορεία στους δρόμους της πόλης και επιστροφή στην πλατεία Ρήγα Φεραίου όπου οι διαδηλωτές παρέμειναν για αρκετή ώρα, φωνάζοντας συνθήματα κατά του νόμου λαιμητόμου για ασφαλιστικό -φορολογικό

Δες επίσης

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και οι Rationalistas στο 9ο Αντιρατσνιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων

Το 9 ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων ετοιμάζεται! Θα διεξαχθεί στις 28 & 29 Ιουνίου στο ...

Αφήστε μια απάντηση