Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Με 10 ευρώ θα αποκτήσουμε νέες ταυτότητες – Πως θα είναι και από πότε αλλάζουν

Με 10 ευρώ θα αποκτήσουμε νέες ταυτότητες – Πως θα είναι και από πότε αλλάζουν

Θα έχουν στοιχεία σαν και αυτά που περιέχονται στα νέου τύπου διαβατήρια, αλλά και στα διπλώματα οδήγησης που κυκλοφορούν ήδη από το 2009.
Καθώς οι υπάρχουσες ταυτότητας πλαστογραφούνται εύκολα οι νέες ταυτότητες θα έχουν εκτός από τα δακτυλικά αποτυπώματα και βιομετρικά στοιχεία, αλλά και αποτύπωμα της ίριδας του ματιού. Μάλιστα ενδεχομένως περιλαμβάνουν και μικροτσίπ.
Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας το κόστος δεν αναμένεται να είναι μεγάλο. Υπολογίζεται σε περίπου 10 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά στο πότε θα είναι έτοιμες οι νέες ταυτότητες ο υπουργός ανέφερε ότι ως τα τέλη του Ιανουαρίου του 2016 η επιτροπή που ήδη έχει συσταθεί και επεξεργάζεται το θέμα θα έχει καταθέσει το πόρισμά της και έτσι η αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων είναι θέμα μερικών μηνών.
Όπως τόνισε ο υπουργός οι σημερινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση διαβατηρίων από κυκλώματα πλαστογράφων. Στα διαβατήρια ωστόσο δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κρούσματα πλαστογραφίας ούτε και στα νέα διπλώματα οδήγησης τα οποία εκδίδονται με τις ίδιες προδιαγραφές και έτσι οι προδιαγραφές αυτές θα ενταχθούν και στην έκδοση των νέων ταυτοτήτων.

Δες επίσης

Απόστολος Λύτρας: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης – Θα οδηγηθεί στη φυλακή

Eνταλμα σύλληψης σε βάρος του Απόστολου Λύτρα εκδόθηκε από τις δικαστικές αρχές μετά την παραβίαση των ...

Αφήστε μια απάντηση