Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Μαθήματα πρώτων βοηθειών στους εργαζόμενους στο “Μύλο των ξωτικών”

Μαθήματα πρώτων βοηθειών στους εργαζόμενους στο “Μύλο των ξωτικών”

Η Δημόσια Υγεία προστατεύεται στον Μύλο των Ξωτικών! Μαζί με τη χαρά και τη διασκέδαση, μαζί με το χαμόγελο και την αγάπη, μαζί με τα παιχνίδια και τον αλευρόΜυλο, οι διοργανωτές προσέχουν περισσότερο από κάθε τι, το πολύτιμο αγαθό της υγείας.
Γι’ αυτό και το ιατρείου του Μύλου λειτουργεί καθημερινώς και αδιαλείπτως, και γι’ αυτό πραγματοποιήθηκε ειδικό σεμινάριο.
Το υλοποίησε εξειδικευμένος νοσοκόμος που εργάζεται στο ιατρείο, ο κ. Αντώνης Μίγκας, με εξειδίκευση στα επείγοντα περιστατικά (ΤΕΠ), εκπαιδευτής BLS (βασική υποστήριξη ζωής, ΚΑΡΠΑ και χρήση εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή).
Το σεμινάριο παρακολούθησαν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι και τα στελέχη του Μύλου, προκειμένου να υπάρχει άμεση παροχή πρώτων βοηθειών, στην απευκταία περίπτωση που αυτές απαιτηθούν.
Οι ενότητές του αφορούσαν σε:
– Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) – χρήση εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή
– Πρώτες βοήθειες για αποφυγή έμφραξης από ξένο σώμα
– Επίδειξη πλάγιας θέσης για αποφυγή εισρόφησης.
Το σεμινάριο έγινε για τις δύο διαφορετικές βάρδιες των εργαζομένων (πρωινή και απογευματινή) και αφορούσε σε επίδειξη σε πρόπλασμα και θεωρητικές γνώσεις.
Μαζί με τους απινιδωτές που υπάρχουν στην είσοδο του Μύλου και στην πόλη των Τρικάλων, ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala A.E. επιδιώκουν να καταστήσουν ασφαλή την επίσκεψη των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Από το γραφείο Τύπου

Δες επίσης

Το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας 2024

Την Πέμπτη 18/4/24, η καθηγήτρια της Τεχνολογίας, κα Βράντζα Ελένη, με μία ομάδα μαθητών/τριών της ...

Αφήστε μια απάντηση