Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Linguini με Πέστο Θυμαριού

Linguini με Πέστο Θυμαριού

ΥΛΙΚA ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 40 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 25 γρ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 20 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. παρμεζάνα
  • 40 γρ. νερό

Για τα ζυμαρικά

  • 500 γρ. μακαρόνια λινγκουίνι
  • 2 λίτρα νερό
  • 100 γρ. παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για το πέστο μαζί και τα αλέθουμε μέχρι να γίνει μία πάστα. Ιδανικά, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
  2. Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το νερό, το αλατίζουμε και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα μακαρόνια. Μαγειρεύουμε για το μισό χρόνο απ’ ότι λέει η συσκευασία.
  3. Τα σουρώνουμε, αλλά κρατάμε μία κούπα από το νερό, στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.
  4. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, ώστε να συνεχίσουμε το μαγείρεμα, για περίπου 2-3 λεπτά ακόμα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ρίχνουμε όλο το πέστο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.

#VakiarosCooking

Δες επίσης

Όσπρια: Πώς τα μουλιάζουμε σωστά; Βάζουμε σόδα; Πότε αλατίζουμε; Πώς θα χυλώσουν τέλεια;

Το μούλιασμα Γιατί μουλιάζουμε τα όσπρια; Για να απορροφήσουν και πάλι το νερό που έχασαν ...