Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Λήγει το τελεσίγραφο Παπαστεργίου προς τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΤ

Λήγει το τελεσίγραφο Παπαστεργίου προς τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΤ

Το μέλλον της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης Τρικάλων θα κριθεί από τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 4 Αυγούστου μεταξύ του δημάρχου Δημ. Παπαστεργίου και των εργαζομένων.

Το σχέδιο της δημοτικής αρχής να βάλει ακόμα και λουκέτο στη δημοτική επιχείρηση μεταφέροντας τις υπηρεσίες της σε νέα διεύθυνση του Δήμου Τρικκαίων είχε αποκαλύψει με δημοσίευμά της η «Νέα Σελίδα».

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν 33 από τους εργαζόμενους προσέφυγαν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας την επαναφορά των μισθών τους του 2010 2011 και 2012 στο ύψος αυτών που ελάμβαναν το 2009.

Να σημειωθεί ότι οι περικοπές στους μισθούς του προσωπικού της δημοτικής επιχείρησης ανήλθαν σε 25% λόγω της εφαρμογής του μνημονιακού νόμου 4093/12.

Πρακτικά αυτό σημαίνει μετά την πρωτόδικη απόφαση που τους δικαιώνει ότι η ΔΕΥΑΤ πρέπει να τους καταβάλει ποά που ανέρχονται σε 2 εκατ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι, όπως τόνισε στη «Νέα Σελίδα» ο δήμαρχος κ. Παπαστεργίου ζητούν να συγχωνευτούν τα επιδόματα που τους αφαιρέθηκαν και πρέπει να επιστρέψουν στη δημοτική επιχείρηση, τα οποία ανέρχονται σε 196.000 ευρώ, στους μισθούς τους.

Επίσης οι εργαζόμενοι προτείνουν να παγώσουν τις κατασχέσεις κατά της επιχείρησης μέχρι η υπόθεση να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο.

Ωστόσο, όπως επισήμανε ο δήμαρχος η δημοτική αρχή δεν είναι διατεθειμένη να υποκύψει στους εκβιασμούς των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι καλύτερα να δυσαρεστήσει το προσωπικό της ΔΕΥΑΤ παρά τους 60.000 Τρικαλινούς οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν τα χρήματα αυτά μέσω της αύξησης των λογαριασμών νερού.

Ο κ Παπαστεργίου με λίγα λόγια ζητά από τους εργαζόμενους να κάνουν πίσω στις διεκδικήσεις τους ειδάλλως ο ίδιος φέρεται διατεθειμένος να βάλει λουκέτο στη ΔΕΥΑΤ απολύοντας όλο το προσωπικό.

Σε μια τέτοια περίπτωση τις υπηρεσίες αποχέτευσης και ύδρευσης θα αναλάβει νέα διεύθυνση που θα συσταθεί στο Δήμο Τρικκαίων.

Εξάλλου η δημοτική αρχή εδώ και δυο μήνες περίπου, όταν έφτασε το πρώτο κατασχετήριο από τους εργαζόμενους έχει εκπονήσει σχέδιο διάλυσης της ΔΕΥΑΤ που είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και τη δημιουργία, όπως προαναφέρθηκε μιας Διεύθυνσης Υδρευσης και Αποχέτευσης στο Δήμο Τρικκαίων.

Οπότε έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της συνάντησης του δημάρχου με το προσωπικό της ΔΕΥΑΤ.

Πηγή: Νέα Σελίδα/ Κώστας Καραποστόλης

Δες επίσης

«Η Ελλάδα πρωτοπορεί στον πυρήνα της Ευρώπης» τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στο Συνέδριο του Economist παρουσία του Ολάντ

Στην Ελλάδα που πρωτοπορεί στον πυρήνα της Ευρώπης αναφέρθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στο Συνέδριο των ...

Αφήστε μια απάντηση