Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για δωρεάν φροντιστήρια σε Τρικαλινούς μαθητές

Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για δωρεάν φροντιστήρια σε Τρικαλινούς μαθητές

Λήγει την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή απόρων μαθητών στην κλήρωση για την Κοινωνική Δομή Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Η Δομή προσφέρεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από τον Δήμο, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Τρικάλων. Στόχος, να παρέχει δωρεάν μαθήματα σε άπορους ή οικονομικά αδύναμους μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Φέτος, δηλαδή το σχολικό έτος 2016-2017 θα φοιτήσουν συνολικά τριάντα μαθητές Λυκείου, στα φροντιστήρια των μελών του Συλλόγου.
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα υποβάλλουν την αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Πρωτόκολλο του Δήμου Τρικκαίων (ισόγειο Δημαρχείου) και μέσω αυτού, στο Τμήμα Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης. Δικαίωμα αίτησης έχουν οικογένειες με εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ. Το όριο εισοδήματος δεν ισχύει για μαθητές, των οποίων και οι δυο γονείς έχουν κάρτα ανεργίας, ούτε επίσης για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών ή για παιδιά με φυσική απουσία γονέων.
Μαζί με την αίτηση, θα υποβάλλονται τα εξής δικαιολογητικά:
1. Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
2. Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας ή βεβαίωση από την εφορία ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση τα δύο τελευταία έτη.
3. Κάρτα ανεργίας γονέων.
4. Γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής για αναπηρία γονέα ή μέλους της οικογένειας.
5. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να ληφθεί θετικά για την ένταξη του παιδιού στην Κοινωνική Δομή Ενισχυτική Διδασκαλίας.
6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων μπορεί να ζητηθούν πρόσθετα δικαιολογητικά εφ’ όσον κριθούν απαραίτητα.
Η επιλογή των μαθητών στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας θα γίνει από την Οργανωτική Επιτροπή της Κοινωνικής Δομής Ενισχυτικής Διδασκαλίας, σύμφωνα με τη σειρά προτεραιότητας που θα προκύψει μετά από την αξιολόγηση της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου και τη διαθεσιμότητα που θα υπάρχει στα φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η Οργανωτική Επιτροπή μπορεί να ζητήσει την διεξαγωγή κοινωνικής έρευνας από την Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου όπου κριθεί απαραίτητο.
Η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, όπου κριθεί απαραίτητο κατά την διενέργεια της αξιολόγησης, μπορεί να ζητήσει ή να αναζητήσει πρόσθετα δικαιολογητικά.
Το έντυπο της αίτησης διατίθεται στους ενδιαφερόμενους από το γραφείο του Τμήματος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης επί της οδού Γαριβάλδη 8 στον 1ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων, έως 19 Αυγούστου 2016.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Δες επίσης

Στον νέο Υφυπουργό Εσωτερικών ο Δήμαρχος Μετεώρων

Τον νέο Υφυπουργό Εσωτερικών Βασίλη Σπανάκη επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος. Στη διάρκεια της ...

Αφήστε μια απάντηση