Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / «Λίφτινγκ» σε Μεσάγγαλα – Καστρί Λουτρό με νέο κόμβο

«Λίφτινγκ» σε Μεσάγγαλα – Καστρί Λουτρό με νέο κόμβο

Έργα τα οποία υλοποιούνται στο δήμο Τεμπών επιθεώρησε την Τρίτη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με το δήμαρχο της περιοχής κ. Κώστα Κολλάτο και το γενικό διευθυντή της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κώστα Μέγα.

Ο περιφερειάρχης πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες κατασκευής κυκλικού κόμβου (roundabout) στη διασταύρωση του οδικού δικτύου προς Καστρί Λουτρό και Μεσάγγαλα, ο οποίος όχι μόνον παρέχει ασφάλεια στις μετακινήσεις αλλά και αλλάζει ριζικά την όψη της «εισόδου» των συγκεκριμένων παραλιακών περιοχών.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 180.000 ευρώ ενώ οι εργασίες περιλαμβάνουν επίσης ασφαλτοστρώσεις και ηλεκτροφωτισμό για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

ΚΟΜΒΟΣ ΜΕΣΑΓΓΑΛΑ2

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο νέο «κλειστό» δίκτυο άρδευσης μέσω 4χλμ υπογείων αγωγών που εξυπηρετεί 1.500 στρέμματα δυναμικών καλλιεργειών (κυρίως ακτινιδίου) σε Πυργετό και Αιγάνη. Το έργο που χρηματοδοτήθηκε μέσα από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» με προϋπολογισμό 583.000 ευρώ, έλυσε το μείζον πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι αγρότες λόγω της υφαλμύρωσης και αναμένεται να πολλαπλασιάσει την παραγωγικότητα.

Ο κ. Αγοραστός βρέθηκε επίσης στο τμήμα του οδικού δικτύου από τον Πυργετό μέχρι τον Άγιο Ραφαήλ και ενημερώθηκε για το επικείμενο έργο κατασκευής τμήματος περίπου 4 χιλιομέτρων, το οποίο πρακτικά θα ενώσει τον Πυργετό με την Αιγάνη εξυπηρετώντας τις μετακινήσεις αλλά και θα δώσει σημαντική ώθηση στον θεματικό τουρισμό καθώς στην περιοχή βρίσκονται πολλά μοναστήρια αλλά και λαμβάνουν χώρα επίσης δραστηριότητες που μπορούν να αποτελέσουν προστιθέμενη αξία στο τοπικό τουριστικό προϊόν.

ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΠΥΡΓΕΤΟΣ

Η κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος του οδικού άξονα θα χρηματοδοτηθεί μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών και έχει προϋπολογισμό 1.260.750 ευρώ.

Επιπρόσθετα, δρομολογείται και το έργο «περιφερειακός δρόμος Πυργετού (Μεριάς – Σταυρός)», προϋπολογισμού 615.000 ευρώ το οποίο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και αναμένεται η έγκριση δημοπράτησης.

ΔΡΟΜΟΣ ΠΥΡΓΕΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ

Μετά το πέρας των επισκέψεων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε τα εξής: «Παρά τη δύσκολη συγκυρία εμείς συνεχίζουμε απρόσκοπτα το έργο μας ως Περιφέρεια Θεσσαλίας με διαρκείς και στοχευμένες παρεμβάσεις αλλά και μικρά και μεγάλα έργα τα οποία όχι μόνον βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά και δίνουν προστιθέμενη αξία στον τόπο μας, αναβαθμίζουν, στην προκειμένη περίπτωση, το τουριστικό μας προϊόν και φυσικά δίνουν θέσεις εργασίας σε μία εξαιρετικά δυσμενή οικονομικά, εποχή.

Με την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην είσοδο των Μεσαγγάλων και του Καστρί Λουτρού βελτιώνουμε σημαντικά το οδικό δίκτυο αυξάνοντας το βαθμό ασφάλειας της μετακίνησης των ανθρωπίνων κοινοτήτων αλλά και της διακίνησης των εμπορευμάτων, ενώ παράλληλα δίνουμε προς χρήση μία ακόμη υποδομή στην υπηρεσία της τοπικής τουριστικής οικονομίας.

Η δε κατασκευή του τμήματος του δρόμου από τον Πυργετό μέχρι τον Άγιο Ραφαήλ, αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και με την ολοκλήρωσή του όχι μόνον θα βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής των κατοίκων αλλά θα δώσουμε νέα ώθηση στον θρησκευτικό τουρισμό καθώς και σε όλες τις άλλες εναλλακτικές μορφές του, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, η κατασκευή του νέου κλειστού δικτύου άρδευσης δίνει λύση στο πρόβλημα της υφαλμύρωσης που πραγματικά δεν επέτρεπε στην τοπική αγροτική οικονομία να αποκτήσει τη δυναμική που θα έπρεπε μέσα από τις δυναμικές της καλλιέργειες. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε σταθερά και απαρέγκλιτα την αγροτική παραγωγή, στηρίζουμε τους αγρότες γιατί είναι μία από τις μεγάλες δυνάμεις μας εδώ στη Θεσσαλία.

Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Τεμπών κ. Κολλάτο και το δημοτικό συμβούλιο Τεμπών για τη δημιουργική συνεργασία σε μία πραγματικά δύσκολη στιγμή».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και τα υπόλοιπα στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας που βρέθηκαν σήμερα στις περιοχές του δήμου μας, σε έργα στα οποία έχουν βάλει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους. Τόσο ο νέος κυκλικός κόμβος στα Μεσάγγαλα και στο Καστρί Λουτρό όσο και η κατασκευή οδικών αξόνων στον Πυργετό και σε άλλες περιοχές όχι μόνον κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και ενισχύουν σημαντικά τον θεματικό τουρισμό, με έμφαση στον θρησκευτικό τουρισμό, αποκαλύπτοντας τα αμέτρητα φυσικά κάλλη και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου Τεμπών».

onlarissa.gr

Δες επίσης

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει ΚΕΘΕΑ – ΟΚΑΝΑ Σύσκεψη για την ανάπτυξη του δικτύου δομών και υπηρεσιών

Πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου δομών και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων ...

Αφήστε μια απάντηση