Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2025
trikaladay.gr / Ελλάδα / Λέσβος: Έκλεισε η Μονή του Αγίου Ραφαήλ λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Λέσβος: Έκλεισε η Μονή του Αγίου Ραφαήλ λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Έκλεισε σήμερα, Παρασκευή, και για άγνωστο χρονικό διάστημα, η Μονή Αγίου Ραφαήλ στη Λέσβο, γιατί εντοπίστηκαν αρκετά κρούσματα κορονοϊού, μεταξύ των μοναχών και του προσωπικού.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε το πρωί στο μοναστήρι και ξεκίνησε τους ελέγχους, επειδή κάποιοι είχαν εμφανίσει συμπτώματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των rapid test, βρέθηκαν θετικοί στον ιό η ηγουμένη και αρκετές μοναχές, που σε πρώτη φάση έχουν μείνει σε απομόνωση στα κελιά τους.

Παράλληλα, πέρα από την απολύμανση στους χώρους της Μονής, θα υπάρχει καθημερινή παρακολούθηση της υγείας τους, σε περίπτωση που χρειαστεί κάποια από τις μοναχές να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

 

enikos

Δες επίσης

Ποιοι ήταν οι 4 νεκροί της τραγωδίας στα Βαρδούσια όρη

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως σχετικά με την τραγωδία στα Βαρδούσια όρη, όπου τέσσερις ορειβάτες έχασαν τη ...