Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Λάρισα: Τον έδεσε, τον παράτησε και δεν τον έλυνε κανείς!

Λάρισα: Τον έδεσε, τον παράτησε και δεν τον έλυνε κανείς!

Ένας σκύλος, μέλη φιλοζωικών σωματείων, τρεις πυροσβέστες και ένας αστυνομικός, κάμποσοι διερχόμενοι αλλά και μία δημοσιογράφος, έζησαν σε όλο της το μεγαλείο την αδυναμία των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων να φέρουν εις πέρας την περισυλλογή ενός ζώου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθερία”, το μεσημέρι της 5ης Φεβρουαρίου άγνωστος παράτησε δεμένο στην περίφραξη ενός δέντρου ένα δεσποζόμενο σκύλο στην πλατεία Άννας Φρανκ, επί της Ερυθρού Σταυρού δίπλα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Αρκετές ώρες αργότερα, περίπου μετά τις 4 το μεσημέρι περίοικοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, προκειμένου να επέμβει.

Αφού ο σκύλος γάβγιζε αγριεμένος όσο και απελπισμένος. Στο σημείο έσπευσαν και μέλη του φιλοζωικού σωματείου «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας», ενώ από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η αρμόδια αντιδήμαρχος Δέσποινα Αράπκουλε, καθώς το ζώο έπρεπε να μεταφερθεί στο Δημοτικό Κυνοκομείο.

Και κάπου εκεί ξεκίνησε να μπλέκεται το κουβάρι των αναρμόδιων υπηρεσιών, ενώ ο σκύλος μετά από τόσες ώρες δεμένος στο δέντρο και μάλιστα από ψηλό σημείο που δεν του έδινε τη δυνατότητα ούτε να ξαπλώσει στο έδαφος, εκνευριζόταν όλο και περισσότερο και γινόταν επιθετικός.

Έτσι δεν μπορούσε απλά να πάει κάποιος και να το λύσει, έπρεπε να γνωρίζει πώς θα χειριστεί το ζώο και να διαθέτει κλουβί για να το μεταφέρει σε σημείο φύλαξης.

Για ένα θέμα αποκλειστικής αρμοδιότητας του Δήμου Λαρισαίων, τη λύση έπρεπε να δώσουν οι υπηρεσίες που κλήθηκαν, Πυροσβεστική και Αστυνομία ή έστω άλλοι που βρέθηκαν στο σημείο και έδειξαν ενδιαφέρον.

Μετά από μία ώρα, και παρά την ενημέρωση της αντιδημάρχου, λύση από τη δημοτική αρχή δεν είχε βρεθεί. Η οποία και θα ήταν η εξής μία: κάποιος από το Κυνοκομείο να περισυλλέξει το ζώο και να το μεταφέρει με ασφάλεια στον δημοτικό χώρο, όπου μπορεί να φιλοξενηθεί.

Το Δημοτικό Κυνοκομείο της Λάρισας λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:30 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι σύμφωνα με το ηχογραφημένο μήνυμα στον τηλεφωνητή του. Για έκτακτες ανάγκες όπως και προέκυψε προφανώς δεν έχει μεριμνήσει κανείς, την ίδια ώρα που υπάρχει επιτροπή του Δήμου που ασχολείται με τα θέματα του Κυνοκομείου και των αδέσποτων.

Η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπονεί σχέδιο για τα αδέσποτα στην πόλη, που λένε ότι θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Μόνο που εκείνο το απόγευμα δεν βρέθηκε ούτε ένας άνθρωπος με τα κλειδιά του καταφυγίου ζώων και φαινόταν πιο «λογικό» ο σκύλος να παραμείνει εκεί μέχρι τη Δευτέρα, όταν και ανοίγει πάλι το Κυνοκομείο. Το ζώο φυσικά διαφωνούσε και μάλιστα ιδιαιτέρως δυναμικά.

Συγχρόνως με την Πυροσβεστική ενημερώθηκε και η Αστυνομία, που από την αρχή ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να εμπλακεί καθώς το ζώο ήταν δεμένο και εκείνοι επεμβαίνουν μόνο όταν είναι ελεύθερο. Από την άλλη πλευρά ο ρόλος των πυροσβεστών σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να επέμβουν αν το ζώο έχει εγκλωβιστεί κάπου. Δεν έχουν τα μέσα να το μεταφέρουν.

Με τη λύση να μην έρχεται από τον Δήμο Λαρισαίων και την εμπλοκή των δύο άλλων υπηρεσιών που δήλωναν αναρμόδιες, λίγο έλειψε να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα.

Τελικά τη λύση την έδωσαν και πάλι οι εθελοντές, καθώς μέλος του φιλοζωικού σωματείου Λάρισας «Anim.A.L.» κατάφερε να ηρεμήσει το ζώο και προσφέρθηκε να φιλοξενήσει το ταλαιπωρημένο τετράποδο για το Σαββατοκύριακο, μέχρι να ανοίξει και πάλι το Κυνοκομείο τη Δευτέρα το πρωί.

Πηγή www.eleftheria.gr

Δες επίσης

Ποινική δίωξη κατά της ΡΑΣ για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών – Σε εξέλιξη δύο εισαγγελικές έρευνες

Στο επόμενο -εξίσου σημαντικό- βήμα για την πρόοδο της έρευνας για τα αίτια της σιδηροδρομικής ...

Αφήστε μια απάντηση