Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Λαχτάρησαν οι Τρικαλινοί έμποροι από τις κατασχέσεις λογαριασμών. Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου προς τους βουλευτές

Λαχτάρησαν οι Τρικαλινοί έμποροι από τις κατασχέσεις λογαριασμών. Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου προς τους βουλευτές

Καθώς το ζήτημα των κατασχέσεων των επιχειρηματικών λογαριασμών βρίσκεται στο προσκήνιο των εξελίξεων και πρόκειται για ένα θέμα το οποίο χρήζει ρεαλιστικής αντιμετώπισης, έντιμης και άμεσης επίλυσης, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων απέστειλε επιστολή στους βουλευτές του Νομού Τρικάλων κα. Δριτσέλη, κ. Παπαδόπουλο, κ. Σιμορέλη και κ. Σκρέκα σχετικά με την θεσμοθέτηση του ακατάσχετου λογαριασμού των επιχειρήσεων.
Στην επιστολή αναφερόταν συγκεκριμένα πως:

«Η μέχρι σήμερα εφαρμογή μέτρων δέσμευσης και κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών επιχειρήσεων από το πρώτο ευρώ, οδηγεί σε αποτελέσματα αντίθετα από τον λόγο για τον οποίο η ίδια η κατάσχεση εφαρμόζεται. Στερεί από τις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να λειτουργήσουν, ώστε να παράξουν έσοδα που τους επιτρέπουν την αποπληρωμή των οφειλών τους. Ταυτόχρονα, επηρεάζουν αρνητικά τους εργαζόμενους της κάθε επιχείρησης, αφού δεν είναι δυνατόν να τους καταβληθεί ο μισθός τους, αλλά και τους προμηθευτές της.
Δεδομένου ότι παρέχεται η δυνατότητα στα φυσικά πρόσωπα να υποδεικνύουν έναν ακατάσχετο λογαριασμό, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη αυτό να επεκταθεί για τον επιχειρηματικό κόσμο. Με αυτό το μέτρο οι επιχειρηματίες θα μπορούν να υποδεικνύουν έναν λογαριασμό ως κύριο τροφοδότη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, ο οποίος θα προστατεύεται αντίστοιχα, ώστε η επιχείρηση να συνεχίζει να λειτουργεί και να μπορεί να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της. Βάσει αυτών, θα παρέχεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες, μέσω γνωστοποίησης ενός λογαριασμού σε πιστωτικό ίδρυμα, να διευκολύνονται στην τροφοδοσία των βασικών λειτουργιών της επιχείρησής τους με την σύνδεση του εν λόγω λογαριασμού με τις συσκευές POS και τις εισπράξεις της επιχείρησης από την χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.
Κύριε βουλευτή, ρόλος σας τις δύσκολες στιγμές που περνάμε είναι ιδιαίτερα σημαντικός και προϋποθέτει υπεύθυνη στάση στα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου των Τρικάλων, γεγονός που είμαστε βέβαιοι πως και εσείς αντιλαμβάνεστε.
Ως εκπρόσωποι της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας της περιοχής μας, σας καλούμε να ασκήσετε πίεση στην Κυβέρνηση, προκειμένου να θεσμοθετηθεί ο ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις, καθώς η μη εφαρμογή του μέτρου αυτού πυροδοτεί αρνητικές αλυσιδωτές αντιδράσεις που μπορεί να οδηγήσουν πολλές επιχειρήσεις στην αναστολή της λειτουργίας τους».

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δες επίσης

Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμο των Τρικάλων την Τρίτη 18/6

Διακοπή κυκλοφορίας και προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της πόλης των Τρικάλων λόγω εκτέλεσης εργασιών ...

Αφήστε μια απάντηση