Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2025
trikaladay.gr / Διατροφή / Κολοκυθοκροτέτες ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές!!

Κολοκυθοκροτέτες ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια (600 γρ.)
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • Λίγο Άνηθο
  • Λίγο Μαιντανό
  • 1 μέτρο Αυγούστου
  • 100 γρ. Γραβιέρα
  • 150 γρ. Τυρί φέτα
  • 5-6 κ.σ. φρυγανιά (70 γρ.)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι
Για το τηγάνισμα
  • Ηλιέλαιο
Για το πανάρισμα
  • αλεύρι γ.ο.χ
Για το ντιπ γιαουρτιού
  • 200 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. άνηθο
Εκτέλεση
  1. Τρίβουμε στα τρίφτη τα κολοκυθάκια, ρίχνουμε αλάτι και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
  2. Στραγγίζουμε πολύ καλά όλα τα υγρά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, άνηθο, μαϊντανό, αυγό, τριμμένη γραβιέρα,  τυρί φέτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά την φρυγανιά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται.
  4. Μετράμε 25 γρ. το κάθε κομμάτι και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.
  5. Πανάρουμε σε αλεύρι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσάφι χρώμα.
  6. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το Γιαούρτι, σκόρδο, χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, άνηθο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  7. Σερβίρουμε τις κολοκυθοκροτέτες με το ντιπ γιαουρτιού!!!
Καλή σας επιτυχία!!

Δες επίσης

Οι πιο διαφορετικοί Νηστίσιμοι Λαχανοντολμάδες Φούρνου

Οι πιο διαφορετικοί Νηστίσιμοι Λαχανοντολμάδες Φούρνου  Η συνταγή τα σπάει!! Σήμερα φτιάχνω μια διαφορετική εκδοχή λαχανοντολμά, ...