Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021
trikaladay.gr / Lifestyle / Κυπριακό ‘φάουλ’ Παντελίδη: Θυμίζεις σκάρτη γκόμενα που τριγυρνά στα Κατεχόμενα

Κυπριακό ‘φάουλ’ Παντελίδη: Θυμίζεις σκάρτη γκόμενα που τριγυρνά στα Κατεχόμενα

Σάλος και αντιδράσεις για το νέο τραγούδι του Παντελή Παντελίδη που γράφτηκε από τον ίδιο για να ευχαριστήσει τους Κύπριους (Vid)

Γκόμενα – Κατεχόμενα. Οι δύο λέξεις κάνουν ρίμα. Οπότε ας τις βάλουμε μαζί στο ίδιο τραγούδι. Μάλλον κάπως έτσι συνοψίζεται το σκεπτικό του Παντελή Παντελίδη.

Ο τραγουδιστής πήγε να εμφανιστεί ζωντανά στη Λευκωσία της Κύπρου και για να ευχαριστήσει τους Κύπριους θαυμαστές του, είπε να τραγουδήσει κάτι γραμμένο αποκλειστικά για αυτούς. Η αλήθεια είναι πως έκανε ό,τι κάνει με φοβερή συνέπεια τα τελευταία χρόνια. Γράφει και τραγουδάει δηλαδή, αποκλειστικά και μόνο λαϊκά άσματα για καψούρες και χωρισμούς και έχει το κοινό του. Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα και πάει λέγοντας.

Το ίδιο λοιπόν έκανε και τώρα ο τραγουδιστής, με τη διαφορά πως αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια λέξη που είναι ιδιαιτέρως φορτισμένη συναισθηματικά για τους κατοίκους της Κύπρου – και όχι μόνο – και αν μη τι άλλο, κεντρίζει το θυμικό τους.

Για τον Παντελή Παντελίδη όμως, ο όρος “Κατεχόμενα” θυμίζει τη Μεγαλόνησο και κάπως έτσι, αποφάσισε να τη συμπεριλάβει στον εξής, ατυχή στίχο:

“Με συγχωρείς για τα επόμενα

μα έχω εξετάσει τα ενδεχόμενα

πλέον θυμίζεις σκάρτη γκόμενα

που τριγυρνά στα κατεχόμενα”.

Νόημα; Κανένα. Οι στίχοι πράγματι και καθόλου παραδόξως, δεν ενθουσίασαν το κυπριακό κοινό, καθώς θεωρήθηκαν προσβλητικοί. Το τραγούδι σχολιάστηκε μάλιστα εντόνως και στα κανάλια της Κύπρου. Ιδού ένα δείγμα από την εκπομπή “Για σένα”:

“Αν τον ρωτήσει κάποιος για την ιστορία, δεν θα την ξέρει”, λέει ο παρουσιαστής. “Πάντως, έπρεπε να του πουν να μην το κυκλοφορήσει. Να τον προλάβουν”, συμπληρώνει το πάνελ του παραπάνω βίντεο.

Το κομμάτι θα μπει στον επόμενο δίσκο του και ο ίδιος ο Παντελίδης το έχει προλογίσει ως εξής: “Ένα ερωτικό και όχι κοινωνικό τραγούδι με σεβασμό στην αγαπημένη μου Κύπρο και στους Κύπριους φίλους και φίλες μου”.

news247.gr

Δες επίσης

Θυμάστε την Πετρούλα Κωστίδου; Δείτε πώς είναι σήμερα το κορίτσι… του καιρού

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τότε που όλοι έπιαναν καναπέ μπροστά στην τηλεόραση, για να ...

Αφήστε μια απάντηση