Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Κατσαρίδες: Πώς να τις ξεφορτωθείτε με ένα συστατικό που έχετε στην κουζίνα σας

Κατσαρίδες: Πώς να τις ξεφορτωθείτε με ένα συστατικό που έχετε στην κουζίνα σας

Στην θέα τους σχεδόν όλοι οι άνθρωποι πανικοβάλλονται και αηδιάζουν. Ο λόγος για τις κατσαρίδες ένα από τα πιο γνωστά έντομα. Όποιος έχει προσπαθήσει να απαλλαγεί από τις κατσαρίδες γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι.

Οι κατσαρίδες αναπαράγονται πολύ γρήγορα. Έτσι αν κάποιος δει μία ή δύο κατσαρίδες στο σαλόνι ή την κουζίνα του πρέπει να θεωρεί βέβαιο ότι έχουν δημιουργήσει φωλιά κάπου μέσα στο σπίτι.

Οι περισσότεροι προτιμούν να χρησιμοποιούν ισχυρά φάρμακα για να τις διώξουν. Ωστόσο υπάρχει ένα απλό συστατικό που έχει κάθε κουζίνα, που μπορεί να τις απομακρύνει. Το βραστό νερό μπορεί να διώξει τόσο τις κατσαρίδες όσο και τα αυγά τους.

Συγκεκριμένα το βραστό νερό θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία τουλάχιστον 52 βαθμών Κελσίου. Εάν κάποιος θέλει να αφαιρέσει και τα αβγά τότε το νερό θα πρέπει να είναι σε τουλάχιστον 82 βαθμούς Κελσίου.

Το «κλειδί» είναι να αφήσει κανείς το βραστό νερό στο σημείο με τις κατσαρίδες περίπου για 15 λεπτά. Εάν ο χρόνος είναι μικρότερος οι κατσαρίδες καταφέρνουν να γλιτώσουν. Με άλλα λόγια είναι κρίσιμο ζήτημα ο χρόνος που αφήνει κανείς το βραστό νερό στην φωλιά.

Την ώρα που θα ρίχνετε το νερό θα πρέπει να σκεφτείτε και την ασφάλεια σας. Έτσι είναι καλό να χρησιμοποιήσετε γάντια και πετσέτες για να πιάσετε την κατσαρόλα με το βραστό νερό.

enikos

Δες επίσης

Το εορτολόγιο της εβδομάδας (1-7/7/2024)

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ  Των Αγίων Αναργύρων Κοσμά Δαμιανού των εν Ρώμη γιορτάζουν: Αργύρης-Αργυρούλα, Δαμιανός (ενώ άλλοι ...