Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Κατεβαίνουν τα τρακτέρ στην κεντρική πλατεία Τρικάλων

Κατεβαίνουν τα τρακτέρ στην κεντρική πλατεία Τρικάλων

Παναγροτικό συλλαλητήτιο με τη συμμετοχή τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων οργανώνουν η Ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων “Ανοιξη” με την ΠΑΣΥ.
Η συγκέντρωση των αγροτών με τα τρακτέρ θα γίνει τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Τρικάλων
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί τα μέτρα του 3ου μνημονίου που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ τον περασμένο Αύγουστο. Πρόκειται για μέτρα σκληρά που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού, μαζί και των αγροτών, για την ανάπτυξη και τα κέρδη του κεφαλαίου.
• Μας επιβάλουν άγρια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 26% και προκαταβολή φόρου 100% (από 13% και 55% που άρχισε από φέτος), ως το 2017συνεχίζουν τον ΕΝΦΙΑ σε σπίτια, χωράφια, αποθήκες, στάβλους.
• Μειώνουν και καταργούν την επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο έως και το 2016.
• Αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, αύξηση στο αγροτικό ρεύμα.
• Τριπλασιάζουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ.
• Μειώνουν τις ενισχύσεις-επιδοτήσεις ως το 2019 έως και 50%

Αυτά σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, τις ζημιές που δεν καλύπτει και αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ, καθώς και μια σειρά άλλα μέτρα αποτελούν εργαλείο εξόντωσης και ξεκληρίσματος, οδηγούν την αγροτιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην στρατιά του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων και στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των μεγαλοαγροτών, χωραφάδων-τσελιγκάδων.
Παράλληλα , με τα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου που προωθούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιστρατεύουν και προπαγανδιστικά κόλπα ότι θα πάρουν ισοδύναμα μέτρα για να απαλύνουν δήθεν τα δυσβάσταχτα βάρη που μας φορτώνουν.
Θυμίζουν την παροιμία «να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι». Τυρί στη φάκα αποτελεί η προπαγάνδα τους. Να μην τσιμπήσει κανένας μας, στον ύπνο θέλουν να μας βάλουν. Καμιά ανοχή και αναμονή. Αρκετά πληρώσαμε αρκετά ματώσαμε.
Τα μέτρα του μνημονίου δεν διορθώνονται. Το μόνο ισοδύναμο μέτρο θα ήταν να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο που μένει άθικτο, να φορολογηθεί τώρα με 45%. Αυτό τσέπωσε και συνεχίζει να τσεπώνει τον πλούτο που παράγουμε και κάθε είδους προνόμια από το κράτος και την Ε.Ε.

Συνάδελφοι
Οργάνωση και αγώνας τώρα. Να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά-αντιαγροτικά μέτρα μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους, μέσα από επιτροπές αγώνα, μέσα από την ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη» σε κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, που και αυτοί πλήττονται από τη λαίλαπα της αντιλαϊκής πολιτικής.

► Συμμετέχουμε μαζικά στην Πανεργατική Απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη.
► Οργανώνουμε το Παντρικαλινό Αγροτικό Συλλαλητήριο στις 23 Νοέμβρη με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.
► Να δώσουμε απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που μας ξεπαστρεύει.

Μαζικά και μαχητικά διεκδικούμε:

• Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
• Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
• Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.
• Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
• Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.
• Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
• Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στην Ρωσία κ.ά). Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους, την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
• Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.
• Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ & ΑΝΟΧΗ – ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!!

Δες επίσης

«Η Ελλάδα πρωτοπορεί στον πυρήνα της Ευρώπης» τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στο Συνέδριο του Economist παρουσία του Ολάντ

Στην Ελλάδα που πρωτοπορεί στον πυρήνα της Ευρώπης αναφέρθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στο Συνέδριο των ...

Αφήστε μια απάντηση