Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Καταγγελία για την μετακίνηση Τρικαλινών υπαλλήλων του ΠΕΔΥ

Καταγγελία για την μετακίνηση Τρικαλινών υπαλλήλων του ΠΕΔΥ

Η Διοίκηση της 5ης Υ.Πε. με την υπ΄ αριθμό πρωτ. Φ6/21252/11-07-2016 αποφάσισε τη μετακίνηση – εξόντωση οικονομική, ηθική και οικογενειακή τεσσάρων συναδέλφων από την Μ.Υ-Π.Ε.Δ.Υ Τρικάλων στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας .

Η απαράδεκτη αυτή μετακίνηση και μάλιστα εκτός Νομού αφενός αποδυναμώνει την λειτουργία του ΠΕΔΥ Τρικάλων αφετέρου, υποχρεώνει τους εργαζόμενους σε καθημερινή μετακίνηση 125 χιλιομέτρων προκειμένου να μεταβούν στην εργασία τους.

Επιπρόσθετα θα θέλαμε να τονίσουμε την κατάφορη παραβίαση των άρθρων του ν. 4336/2015 (ΦΕΚ 94/Α) με θέμα «Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των διατάξεων της υποπαραγράφου Δ9 της παραγράφου Δ του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 (ΦΕΚ 94/Α΄)-Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός επικράτειας» που εντέχνως δεν μνημονεύεται ως οφείλονταν στην απόφαση του Διοικητή.

Αλήθεια σκέφτηκε ο κ Αντωνίου πως θα επιστρέφουν οι συνάδελφοι στα σπίτια τους όταν το τελευταίο δρομολόγιο των ΚΤΕΛ είναι στις 9 μ.μ και η βάρδια τελειώνει στις 11μ.μ. Οι μετακινούμενοι συνάδελφοι είναι κατηγορίας ΔΕ με μισθό 750 ευρώ/μήνα και αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν τις έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες του Νοσοκομείου Λάρισας αφού το κόστος μετακίνησης με τα Μ.Μ.Μ ανέρχονται σε 250 ευρώ / μήνα.

Επιπρόσθετα καταγγέλλουμε ότι το 2015 μετακινήθηκαν υπάλληλοι για ανάγκες της Κεντρικής Υπηρεσίας της Δ.Υ.Πε για 2 μήνες από Καρδίτσα , Τρίκαλα και Βόλο οι οποίοι και δεν αποζημιώθηκαν ως και σήμερα για τις δαπάνες μετακίνησής τους, παρόλες τις διαβεβαιώσεις του κ. Αντωνίου .

Ταυτόχρονα ο κ. Αντωνίου μετακίνησε τις δύο Μαίες του ΠΕΔΥ Λαμίας στο Γεν. Νοσοκομείο αδιαφορώντας για την αποδυνάμωση του Σταθμού Προστασίας Μάνας και Παιδιού και του Γυναικολογικού Ιατρείου του ΠΕΔΥ .

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι , τέτοιου είδους αποφάσεις δε συνάδουν με τις πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση της ΠΦΥ ενώ αντίθετα καταδεικνύουν την ελαφρότητα και την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει ο Διοικητής της 5ης Υ.Πε. τις ελλείψεις και τα προβλήματα των Μονάδων και των Κέντρων Υγείας της ΠΦΥ της περιφέρειάς του.

Τα εργαστήρια των ΠΕΔΥ στην 5η ΥΠΕ υπολειτουργούν και ενώ όλες σχεδόν οι Υ.Πε. κάνουν χρήση του νόμου για τις «Επεκτάσεις των συμβάσεων» εξοπλίζοντας τα εργαστήρια τους, η Διοίκηση της 5ης Υ.Πε. αδιαφορεί παρά τις συνεχής εκκλήσεις μας. Δεν είναι τυχαίο ότι η λειτουργία της 5ης Υ.Πε. , όσον αφορά το σχεδιασμό και τη λειτουργία της ΠΦΥ είναι μακράν η πιο προβληματική. Μόλις προχθές ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. του Ν. Λάρισας,. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “Την καθαριότητα των Μονάδων Υγείας ΠΕΔΥ της 2ης και 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας” καθώς από τις αρχές Ιουλίου εκκρεμεί και το θέμα της καθαριότητας.

Καταγγέλλουμε ως αυθαίρετες και απαράδεκτες τις παραπάνω αποφάσεις του Διοικητή της 5ης Υ.Πε. και ιδιαίτερα την απόφαση μετακίνησης των συναδέλφων του ΠΕΔΥ Τρικάλων στο Γ.Ν Λάρισσας και ζητούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας και του Αν. Γενικού Γραμματέα προκειμένου να ανακληθούν οι αποφάσεις μετακίνησης.

Για το ΔΣ της
Π.Ο.Ε. –ΠΦΥ

Δες επίσης

“Εφυγε” από τη ζωή 57χρονος Τρικαλινός

“Εφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ο Γεώργιος Λιάνος. Ο εκλιπών βρηκε το ...

Αφήστε μια απάντηση