Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Κακοκαιρία «EVA»: Νέα έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων – Και η Θεσσαλία στις12 περιοχές που θα «χτυπήσει» σήμερα και αύριο Κυριακή

Κακοκαιρία «EVA»: Νέα έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων – Και η Θεσσαλία στις12 περιοχές που θα «χτυπήσει» σήμερα και αύριο Κυριακή

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-11-22 και αναφέρεται στην κακοκαιρία “EVA”, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά τόπους στη χώρα μας σήμερα Σάββατο (05-11-22) και αύριο Κυριακή (06-11-22). Η κακοκαιρία θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Οι 12 περιοχές που βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο

 1. Ιόνιο
 2. Ήπειρος
 3. δυτική Στερεά
 4. Πελοπόννησος
 5. κεντρική Στερεά
 6. Θεσσαλία
 7. δυτική Μακεδονία
 8. κεντρική Μακεδονία
 9. Θεσσαλονίκης
 10. Ανατολική Στερεά
 11. Αττικής
 12. Εύβοια

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Σάββατο (05-11-2022) τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που ήδη επηρεάζουν τα βορειοδυτικά (το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο) από το μεσημέρι και μετά θα επεκταθούν στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Από το βράδυ τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Θεσσαλονίκης) και κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.

χάρτης κακοκαιρίας

Την Κυριακή (06-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

 • α) μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο,
 • β) μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης),
 • γ) από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη και τις Σποράδες και
 • δ) από νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Σάμου-Ικαρίας και στα Δωδεκάνησα.

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη. Η Αττική θα επηρεαστεί κατά διαστήματα από αργά το βράδυ του Σαββάτου (05-11-2022) έως νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (06-11-2022).

Δείτε LIVE πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

 

Δες επίσης

Γενικό κάλεσμα της Κίνησης Ανασυγκρότησης του Δήμου Φαρκαδόνας για κλείσιμο της ε.ο Τρικάλων-Λάρισας

Η «κίνηση ανασυγκρότησης Δήμου Φαρκαδόνας» καλεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/07/24 και ώρα 08:30 το πρωί στον ...