Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Ισόβια για το συζυγοκτόνο του νοσοκομείου Αττικόν

Ισόβια για το συζυγοκτόνο του νοσοκομείου Αττικόν

Σε ισόβια κάθειρξη και δύο έτη καταδικάστηκε ο συζυγοκτόνος Αργύρης Δημητρίου, ο οποίος με 16 μαχαιριές σκότωσε έξω το νοσοκομείο Αττικόν την 54χρονη Σοφία Ανθοπούλου.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία τον κατηγορούμενο για την ανθρωποκτονία από πρόθεση (ένας ενόρκος είχε την άποψη ότι να αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός), οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Απόντος του κατηγορούμενου κατά τη διαδικασία, ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ζήτησε την καταδίκη για ανθρωποκτονία , ενώ υποστήριξε πως δεν τίθεται ζήτημα μειωμένου καταλογισμού, όπως ισχυρίστηκε η υπεράσπιση. “Ο κατηγορούμενος ήταν ένας άνθρωπος με οικονομική επιφάνεια, η αιφνίδια οικονομική του πτώση αλλά και η ταυτόχρονη απεξάρτηση του θύματος από αυτόν, καθώς ήθελε να αρχίσει να συνεισφέρει στην οικογένεια, η κοινωνική και επιστημονική της εξέλιξη του δημιούργησε την αίσθηση της απώλειας. Εκπλήρωσε εκείνη την χρονική στιγμή αυτό που κατά καιρούς είχε πει θα σε σκοτώσω και θα σκοτωθώ. Πιστεύω ότι κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης δεν βρισκόταν σε κατάσταση βρασμού, ούτε ήταν σε κατάσταση για μειωμένο καταλογισμό. Επίσης προτείνω να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό» είπε στην εισήγησή του ο εισαγγελικός λειτουργός.
Σύμφωνα με την κατηγορία, τον Απρίλιο του 2016, η 54χρονη γυναίκα βρέθηκε στο Χαϊδάρι για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο νοσοκομείο. Ο εν διαστάσει σύζυγός της της ζήτησε να κατέβει προκειμένου να της δώσει κάποια έγγραφα και ακολούθησαν πρωτοφανείς σκηνές, που σκόρπισαν πανικό σε δεκάδες περαστικούς έξω από το Αττικό Νοσοκομείο, όταν μπροστά στα μάτια τους την κατακρεούργησε με 16 μαχαιριές στο στήθος, καθώς δεν την έπεισε να ξανασμίξουν.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο ψυχίατρος που ορίστηκε από τον ανακριτή προκειμένου να εξετάσει τον κατηγορούμενο, μίλησε για έναν άνθρωπο που “πάσχει από ένα μείγμα σχιζοφρένειας και βαριάς κατάθλιψης”. Όπως κατέθεσε, ο κατηγορούμενος έπαιρνε φάρμακα κατά βούληση, επισημαίνοντας πως όταν τον συνέλαβαν είχε μεγάλη επιληπτική κρίση, “που για να καταφέρει να αναπνεύσει του έβγαλαν δυο δόντια”. Συνεχίζοντας, ο ειδικός ανέφερε ότι μόλις ο κατηγορούμενος γύρισε από το νοσοκομείο στο αστυνομικό τμήμα έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και όταν οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού έκανε πάλι απόπειρα.
Από την άλλη, στενή φίλη του θύματος υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος δεν φαινόταν να έχει ψυχολογικά προβλήματα, αλλά ότι είχε εξωσυζυγικό δεσμό. “Ο δράστης ήταν ένας άνθρωπος που του άρεσε να ζει πλουσιοπάροχα δεν υπολόγιζε τι θα χαλάσει. Μου είχε πει ότι είχαν προβλήματα και τον είχε πιάσει με μια άλλη γυναίκα. Η Σοφία δεν ήθελε να γυρίσει πίσω. Εγώ πιστεύω ότι όσο έβλεπε αυτός την Σοφία να προοδεύει, να σπουδάζει, να ανεβαίνει κοινωνικά και αυτός να πέφτει οικονομικά, δεν το άντεχε” ανέφερε χαρακτηριστικά.
news247

Δες επίσης

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Γιατί διαμαρτύρονται – Δείτε φωτογραφίες

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούν από το πρωί της Παρασκευής (17/05), δεκάδες αστυνομικοί εκφράζοντας τη διαφωνία ...

Αφήστε μια απάντηση