Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Εισαγγελική έρευνα για την τηλεοπτική κάλυψη του δημοψηφίσματος

Εισαγγελική έρευνα για την τηλεοπτική κάλυψη του δημοψηφίσματος

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας μετά από καταγγελία θα ερευνήσει τον τρόπο που τηλεοπτικοί σταθμοί κάλυψαν τις ημέρες που προηγήθηκαν του δημοψηφίσματος

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης μπαίνει η στάση τηλεοπτικών σταθμών αναφορικά με το δημοψήφισμα και τις ημέρες που προηγήθηκαν αυτού.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ξεκίνησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά τη δημόσια τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ, που κατήγγειλε “παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας με τον τρόπο που χειρίστηκαν ΜΜΕ το θέμα του δημοψηφίσματος”.

Το Σάββατο το πρωί δε, οι εισαγγελικές αρχές παρέλαβαν με φαξ καταγγελία ιδιώτη, η οποία αναφερόταν σε συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό.

Ύστερα από αυτά τα δυο γεγονότα η Εισαγγελία υποχρεούται να διερευνήσει τις επίμαχες καταγγελίες και συγκεκριμένα εάν από τον τρόπο που τα συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης κάλυψαν το σύνολο των εξελίξεων της περασμένης εβδομάδας υπήρξε παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Δες επίσης

Άμφισσα: Συγκλονίζει η 23χρονη που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της – «Μου είπε θα σε βρει ο πατέρας σου σε κάδο σκουπιδιών»

«Λυγίζει» η 23χρονη που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφο της, χθες το βράδυ, στην Άμφισσα, με ...

Αφήστε μια απάντηση