Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Υπέρ των εργαζομένων της “Τρίκκη” το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων

Υπέρ των εργαζομένων της “Τρίκκη” το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων

Με το πρόβλημα που προέκυψε στο συνεταιριστικό εργοστάσιο γάλακτος “Τρίκκη” ασχολήθηκε στην αποψινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων.
Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και αρκετοί εργαζόμενοι στην “τρίκκη” οι οοποίοι μέσω δυο εκπροσώπων τους ενημέρωσαν το Σώμα για το θπέμα που προέκυψε στο εργοστάσιο, κάνοντας λόγους για απειλές, για μείωση των μισθών και για την αντεργατική συμπεριφορά της διοίκησης.
Επίσης μετά από ερωτήσεις συμβούλων έγινε λόγος και για προεκλογικές προσλήψερις στο εργοστάσιο με τον εκπρόσωπο της επιτροπής αγώνα των εργαζομένων Δημ. Αρμάγο (φωτο) να σημειώνει ότι κατά καιρούς και όχι μόνον προεκλογικά αλλά τα τελευυταία 4 χρόνια γίνονται προσλήψεις αλλά αυτό δεν είναι το πρόβλημα.
Σύμφωνα με τον κ. Αρμάγο η επιχείρηση είναι κερδοφόρα και ο περσινός της ισολογισμός έκλεισε με κέρδη 800.000 ευρώ.
Τελικά μετά από αρκετή συζήτηση, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε σχεδόν ομόφωνο, εκτός από τον Χρ. Λάππα που ψήφισε παρών, να εκδόσει ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων.
Επίσης αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί ο δήμαρχος Δημ. Παπαστεργίου και σύμβουλοι απ’ όλες τις παρατάξεις οι οποίοι θα επιδιώξουν συνάντηση με τη διοίκηση του εργοστασίου γάλακτος προκειμένου να ενημερωθούν για τη θέση της και ει δυνατόν να δοθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε

Δες επίσης

«Η Ελλάδα πρωτοπορεί στον πυρήνα της Ευρώπης» τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στο Συνέδριο του Economist παρουσία του Ολάντ

Στην Ελλάδα που πρωτοπορεί στον πυρήνα της Ευρώπης αναφέρθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στο Συνέδριο των ...

Αφήστε μια απάντηση